Tilkkukilta järjestää aluepäivän ja näyttelyn

Tilkkutäkki. Viveka Lindqvist esittelee tässä hieman isokokoisempaa tilkkutyötä. Kuva: Mikael Heinrichs
Tilkkutäkki. Viveka Lindqvist esittelee tässä hieman isokokoisempaa tilkkutyötä. Kuva: Mikael Heinrichs
Lauantaina paikallinen tilkkutyökilta quiltZakke järjestää Varsinais-Suomen ja Satakunnan aluepäivän ja sunnuntaina on puolestaan vuorossa yleisölle avoin näyttely Sarlinin koululla.
Paraisilla ja Turussa toimiva tilkkutyökilta quiltZakke isännöi viikonloppuna sekä 14 killan yhteistä aluepäivää että yleisölle avointa näyttelyä.
– Lauantaina on luvassa luentoja, työpajoja sekä omien tilkkutöiden näyttely Sarlinin koululla. Aluepäivä on tarkoitettu ainoastaan kiltojen jäsenistölle, mutta sunnuntaina quiltZakken töitä on esillä myös suurelle yleisölle, kertoo killan jäsen Viveka Lindqvist.
Aluepäivän valmistelut ovat olleet käynnissä jo muutaman kuukauden ajan. Luennoitsijoista voidaan mainita muun muassa kalannahan parkkauksesta kertova Kristiina Juvas.
Sunnuntain näyttely on avoinna klo 11–16 ja sinne on vapaa pääsy.
– Toisaalta toiveena on, että mahdollisimman moni ostaisi arpoja. Päävoittona on iso tilkkutäkki, Lindqvist kertoo.
Kilta kokoontuu noin kerran kuukaudessa Paraisilla Seniorumin tiloissa ja Turussa ainakin toistaiseksi Gillesgårdenissa.
Kokousten yhteydessä jäsenet jakavat omia kokemuksiaan ja työstävät joitakin yhteisiä projekteja. Pääasiallinen työvaäline on ompelukone, ja sellaisen saa myös lainaksi mikäli omaa ei ole.
– Meillä on usein erilaisia teemoja työn alla. Lisäksi on hyödyllistä tavata ja vaihtaa ajatuksia. Toimintaan voi myös tulla tutustumaan ihan sivustaseuraajana, Viveka Lindqvist kertoo.
Killan puheenjohtaja Anja Lindqvist (puh. 040-847 3564) vastaa mielellään tiedusteluihin.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi