Toinen PIF-Centerin halleista valmis jo vuodenvaihteessa?

Elementtihalli. Saneeraustyöt alkavat toden teolla kohtapuolin. Kuva: Mikael Heinrichs
Elementtihalli. Saneeraustyöt alkavat toden teolla kohtapuolin. Kuva: Mikael Heinrichs
Norrbynharjulla sijaitseva PIF-Center on ottanut aimo askeleen eteenpäin. Kuukausi sitten kiinteistöyhtiö sai tietää urheiluhallihankkeelle myönnetystä 30 prosentin valtiontuesta, mikä sai lisää vauhtia toistaiseksi talkoovoimin edenneeseen remonttiin.
Kiinteistöyhtiö oli pyytänyt urakkatarjouksia, sillä valtiollinen tuki edellytti kilpailutusta.
Yhtiön hallitus valitsi pääurakoitsijaksi kaarinalaisen Ritarak Oy:n ja LVI-urakoitsijaksi Västanfjärds Mekaniska Verkstad Ab:n. Sähköurakan suorittaa Guy Svahnströms El Ab. Urakkakokonaisuus on arvoltaan noin 500 000 euroa.
– Urakkaan sisältyvät varsinaisen elementtihallin sekä aulan työt. Tässä vaiheessa korjataan ulkoseinät ja katto sekä asennetaan nykyajan vaatimusten mukaiset sähkö- ja lvi-järjestelmät, toteaa kiinteistöyhtiön projektipäällikkö ja toimitusjohtaja Lars Nummelin.
J-Rak Oy Ab, Juhani Maarala, vastaa arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta, LVI-insinööritoimisto G. Pahlman Oy, Svante Pahlman, puolestaan LVI-suunnittelusta. Sähkösuunnittelusta vastaa Anders Svahnström Svahnströms El Ab:sta.
– Olimme toivoneet useampia tarjouksia paikallisilta yrityksiltä, etenkin pääurakoitsijavastuusta, Lars Nummelin toteaa. Rakennuskustannukset ovat nykyajan vaatimusten johdosta hieman alkuperäissuunnitelmaa korkeammat, mutta toisaalta lopputulos on myös parempi, Nummelin sanoo.
Pargas Idrottsförening on yhdessä Paraisten Nappulaliigan kanssa Fastighets Ab PIF-Center Kiinteistö Oy:n enemmistöosakas. Hanke on mittava ja kokonaisuudessaan miljoonaluokassa, painottaa Piffenin puheenjohtaja ja PIF-Center Oy:n hallituksen puheenjohtaja Folke Lindström.
– Laskelmiemme mukaan saamme kuitenkin tarvittavat eurot kasaan. Olemme myös tyytyväisiä siihen, että Paraisten kaupunki on tullut vuokralaiseksi kiinteistön alakertaan. Se antaa koko hankkeelle hyvän perustan. Lisärahoitusta kuitenkin tarvitaan esimerkiksi urheiluvälineiden hankintoihin, joten tulemme lomien jälkeen lähestymään yrityksiä ja yksityisiä myymällä lattiapintaa hallista. Konsepti muistuttaa pitkälti Pajbackan alueen tekonurmen rahoitusta muutamia vuosia sitten, Lindström toteaa.
– Mitään tarkkaa tavoitetta ei sen myynnin osalta ole, mutta olemme tietenkin tyytyväisiä jokaiseen euroon joka kassaan kilahtaa, Nummelin toteaa.
Kiinteistöyhtiö laskee myös paikkakunnan yritysten mainostulojen varaan. Projektipäällikkö Lars Nummelin muistuttaa talkootöiden olevan jatkossakin tärkeä osa kokonaisuuden toteuttamista. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, ainakin toinen kahdesta hallista voisi olla valmiina jo vuodenvaihteessa.
– Paljon tosin on vielä töitä ennen sitä vaihetta. Matot ja kaikki välineet pitää hankkia, mutta olemme laskeneet niiden olevan meille edullisempia omana hankintana. Tarjouskilpailuun sisältyi tosin niiden asennustyöt, Nummelin toteaa.
Jalkapallohalli. Vielä toistaiseksi jalkapallojuniorit saavat tyytyä puolikkaaseen pressuhalliin. Jatkokuviot selkiintyvät lomakauden jälkeen. Kuva: Mikael Heinrichs
Jalkapallohalli. Vielä toistaiseksi jalkapallojuniorit saavat tyytyä puolikkaaseen pressuhalliin. Jatkokuviot selkiintyvät lomakauden jälkeen. Kuva: Mikael Heinrichs
Pressuhallin osalta kiinteistöyhtiö palaa asiaan elokuun puolella. Tällä hetkellä puolet hallista on tekonurmen peitossa ja jalkapallojuniorien käytössä.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi