Tytöt haluavat pistää paremmaksi

Innoissaan. Linda Pyy on innoissaan tulevasta nostalgiaottelusta ja toivoo vähintään yhtä suurta keräysmenestystä kuin pojilla oli viime keväänä. Kuva: Mikael Heinrichs.
Innoissaan. Linda Pyy on innoissaan tulevasta nostalgiaottelusta ja toivoo vähintään yhtä suurta keräysmenestystä kuin pojilla oli viime keväänä. Kuva: Mikael Heinrichs.
Kun Piffenin käsipallomiehet järjestivät viime vuoden maaliskuussa nostalgiaottelun jossa 1972/73 syntyneet ottivat mittaa 1975/77 syntyneistä hyvän asian puolesta, Linda Pyy ajatteli että kyllähän naisetkin voisivat ottaa mallia.
Ottelulla kerätään varoja Pargas IF:n vanhempien käsipallojuniorien (A–D) pallojen uusimiseen. Yritykset ja yksityiset voivat sponsoroida palloja ja katsojat voivat niin halutessaan osallistua pallotalkoisiin vapaaehtoisen sisäänpääsymaksun muodossa.
– Idea syntyi oikeastaan samalla kun pojat järjestivät oman ottelunsa. Kyllähän mekin voisimme yrittää samaa. Hieman hulluuttakin pitää olla jotta ryhtyy tällaiseen, mutta nyt ottelu siis toteutuu, Linda Pyy kertoo.
Lauantaina 6. helmikuuta Piffenin 70-luvun tytöt kohtaavat PUNT:in toisessa käsipallon nostalgiaottelussa 80-luvun tytöt.
– Meidän 70-lukulaisten joukkueen rungon muodostavat oikeastaan vuoden 1989 R-tyttöjen (B-tyttöjen) pronssimitalijoukkue. Siitä porukasta meitä on mukana ainakin seitsemän pelaajaa. Yksi nykyisin Ruotsissa asuva entinen pelaaja on jo varmistanut tulonsa, Pyy sanoo.
Piffenin R-tytöt voittivat SM-pronssia keväällä 1989. PK-arkisto.
Piffenin R-tytöt voittivat SM-pronssia keväällä 1989. PK-arkisto.
Hän myöntää suhtautuneensa ensiksi hieman epäillen koko projektiin, sillä ei uskonut kovinkaan monen entisen pelaajan lähtevän mukaan leikkiin. Mutta tällä hetkellä kummallakin joukkueella on 14–15 pelaajan kokoonpanolistat ja lisäksi kolmen hengen penkkitiimit. Kiinnostus on itse asiassa ylittänyt kaikki odotukset.
– Jotkut eivät ole pelanneet käsipalloa 25 vuoteen, toisaalta muutamat 80-lukulaisten joukkueessa pelaavat edelleen käsipalloa jopa aivan korkeimmalla sarjatasolla, toteaa itse vuonna 2008 lopettanut Pyy.
Hän on pelannut myös monien 80-lukulaisten kanssa, ja muita hän on todennäköisesti valmentanut.
Tuorein nimi 80-luvun tyttöjen joukkueessa on SM-sarjassa HIFK:ta edustava Ida Bruun.
– Samalla kannattaa muistaa että emme missään nimessä pelaa veren maku suussa. Tästä tulee eräänlainen jälleennäkeminen meille vanhemmille ja päätämme päivän sauna-iltaan ja ruokailuun, Pyy kertoo.
Toisaalta ei voi välttyä siltä, että voitontahtoakin löytyy. C-tyttöjen harjoitusten yhteydessä on vedetty treenejä myös 70-luvun tiimille.
– No, jos tolpillaan pysymistä kutsuu harjoitteluksi… Monet ovat pohtineet mikäli he uskaltavat tulla pelaamaan, kun pelkäävät nolaavansa itsensä. Siitä ei ole kyse, vaan teemme tätä hyvän asian puolesta. Ja jos nolaamme itsemme, niin olkoon, hän nauraa.
Päivä alkaa kolmella junioriottelulla. F-pojat kohtaavat Dicken Blå -joukkueen kahdesti ja siinä välissä D-tytöt kohtaavat Granin. Ensimmäinen junioriottelu alkaa kello 13.50 ja nostalgiaottelu klo 17.00.
– Pojat keräsivät viime keväänä yli 4 000 euroa, joten paremmaksi pitäisi laittaa, Pyy nauraa.
Toisaalta vanhempien junnujen pallot ovat hieman kalliimpia.
Tytöt ovat värvänneet kuuluttajaksi Jens Backlundin, mutta vielä tätä kirjoitettaessa tuomariosasto ei ole täysin varmistunut.
– Mutta meillä tulee aivan varmasti olemaan myös tuomarit.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
Lue myös: PIF lahjoittaa käytettyjä käsipalloja Paraisten ala-asteille
 


Kokoonpanot (tilanne 26.1.)

  • 70-lukulaiset: Katarina Eriksson, Janina Krook (Karlsson), Pia LeGrand (Mickelsson), Martina Lemberg (Eriksson), Viktoria Lindström, Sabina Mulari (Lindblom), Nina Nyman, Kia Nyström (Johansson), Johanna Pyy, Annika Seppälä, Charlotta Stenmark, Linda Pyy, Annika Tidström (Laine), Christel Åberg (Lundström).
  • Joukkueenjohto: Ditte Nordqvist, Camilla Brachet (Bergen), Johanna Wassholm.

 

  • 80-lukulaiset: Ida Bruun, Lotta Dammert (Alho), Anna Fröberg, Emilia Granlund, Henna Hertsbacka (Alexandersson), Johanna Isaksson (Toivonen), Jolanta Lundgren, Linda Nordling, Jessica Ranta-aho (Kronberg), Janina Ridberg, Maria Salmi (Rautanen), Heidi Suominen, Linda Suominen, Heidi Vainio, Mira Öhman (Karlsson).
  • Joukkueenjohto: Sandra Blomqvist, Jenny Kronberg, Frida Penkkala (Timgren).