Usea isoäiti lucia-ryhmän takana

fem tonårsflickor i grupp
Vouden luciaehdokkaat Paraisilla ovat Bea Gerkman ja Freja Karlsson, Marielle Lindholm, Emma Eklund ja Lina Hermansson. Kuva: Carina Holm

Näyttää siltä, että useampi isoäiti on mukana Paraisten luciaehdokkaiden ilmoittautumisissa tänä vuonna.

Osa ehdokkaista sai toki käytännössä ilmoittautua itse, koska isoäiti ei tiennyt miten se tehdään.

Yksi isoäiti on jo siitä asti puhunut, kun lapsenlapi oli viisivuotias, että hän ilmoittaa hänet luciaryhmään. Nyt lapsenlapsi vihdoinkin on seitsemäntoista ja voi olla mukana.

Joissakin tapauksissa lähes koko suku on rohkaissut – sinusta voi tulla hyvä Lucia.

Tämän vuoden ehdokkaat ovat Bea Gerkman, Emma Eklund, Freja Karlsson, Lina Hermansson ja Marielle Lindholm. Kaikki ovat seitsemäntoistavuotiaita.

Lindholm opiskelee lähihoitajaksi Åbo Yrkesinstitutissa/Axxellissa Turussa, muut käyvät toista luokkaa Paraisten ruotsinkielisessä lukiossa.

Viime vuonna luciaryhmällä oli koronasta huolimatta noin 25 esiintymistä, monet niistä järjestettiin ulkona. Joskus satoi ja oli kylmä. Normaalina vuotena varauksia on noin kolmekymmentä. Ensimmäiset joulujuhlat tällä vuodelle ovat jo varattuja.
Luciaseurueessa mukanaolo on toisin sanoen vaativaa ja vie paljon aikaa muutaman viikon ajan joulukuussa.

Mikä saa sinut lähtemään mukaan?

– Tämä on hieno perinne, missä voi jakaa iloa ja lämpöä kaikenikäisille ihmisille eri elämäntilanteissa ja osallistua osana heidän iloaan. Se on seurueen tehtävä, sanoo Freja Karlsson.

– Olen todella sosiaalinen ihminen. Pidän uusien ihmisten tapaamisesta ja heidän kanssaan olemisesta ja pidän laulamisesta. Luciaryhmässä saan yhdistää nämä, sanoo Bea Gerkman.

– Tämä on todella kaunis perinne. Me kaikki tästä ryhmästä olimme koulun luciaryhmässä, kun olimme yläasteella. Tämä on hieno ja tärkeä asia. Lucia saa sinut tuntemaan olosi rauhalliseksi, sanoo Mariella Lindholm.

– Tämä on tärkeä perinne Paraisilla, joka saa ihmiset yhteen. Kaikki todella haluavat juhlia Luciaa. Lucia on henkilö, joka jakaa ylimääräistä iloa ja lämpöä. On hienoa olla mukana tekemässä ihmisten päivästä hieman valoisampaa, sanoo Emma Eklund.

– Olen aina pitänyt joulusta ja joulun tunnelmasta jo pienestä lähtien ja odottanut sitä. Lucia jakaa tunnelmaa ja minusta on hienoa nähdä lasten ilo ja ottaa se vastaan ja olla mukana jakamassa iloa eteenpäin, sanoo Lina Hermansson.

Ilo näkyy ihmisten kasvoilta, kun Lucia tulee

He puhuvat paljon ilosta. Se näkyy ihmisten kasvoilta, silloin kun Lucia tulee.

– Se on niin kaunista ja arvostettua, he sanovat.

Monet nostavat esille sen hienon yhteenkuuluvuuden, joka kirkossa on Luciaa kruunattaessa. Lucia tavoittaa ja koskettaa kaikkia.

– Lucia on erittäin tärkeä perinne Paraisilla, sanovat tämän vuoden ehdokkaat.

Luciakeräys myös tänä vuonna

Luciaäänestys ja keräys kestää 15. marraskuuta kello 16 asti. Äänestysmaksu on kaksi euroa.

Sen voi maksaa käteisellä äänestyslaatikoiden yhteydessä, joita on eri paikoissa Paraisilla, tai maksaa Mobilepaylla.

Rahat käytetään paraislaisille lapsiperheille, jotka tarvitsevat hieman lisäapua ennen joulua.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*