Uudet kannustuskappaleet ensi-illassa

Muutama tunti jäljellä kotiavaukseen Pajbackalla. Tässä Piffenin miehet viime viikon paikalliskamppailussa ÅIFK:ta vastaan Turussa. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Muutama tunti jäljellä kotiavaukseen Pajbackalla. Tässä Piffenin miehet viime viikon paikalliskamppailussa ÅIFK:ta vastaan Turussa. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Maa-le-ja, na-naa-naa-na-na, mål-mål-mål, na-naa-naa-na-na !
Sävel on tuttu. Opus-yhtyeen vuoden 1984 klassikko “Live is Life”  joka on sittemmin tullut tutuksi muun muassa Tapparan maalibiisinä. Paikkana on nyt tosin Pajbackan futiskenttä Paraisilla. Piffenin miesten edustsujoukkue pelaa tänään perjantaina ensimmäisen kotiottelunsa tämän vuoden Kolmosessa ja ensi-iltaan tulevat myös Folke Pahlmanin kirjoittamat uudet kannustuskappaleet. Yksinkertaiset tekstit ja kappaleet joihin on helppo yhtyä. Niiden olisi tarkoitus siivittää Piffenin pelaajat vielä parempiin suorituksiin.
Pahlman on tuttu näky Pajbackan lehtereillä ja hän peräänkuuluttaakin nyt uudenlaista katsomokulttuuria Paraisille.
– Sanotaan usein että yleisö on se kahdestoista pelaaja, mutta ainakaan täällä Paraisille emme ole kovinkaan aktiivisia tämän suhteen. Joukkue tarvitsee tukea ja toivottavasti saisimme tästä uutta intoa lähteä kannustamaan omiamme.
Pahlman on kirjoittanut yhteensä seitsemän kappaletta, joista kolme löytyy cd-levylta ja niitä tullaan soittamaan otteluissa. Sisääntulomarssi on oma kappaleensa ja sen ohella on kaksi helpompaa kannustushuutoa, jotka ovat suhteellisen helposti sisäistettävissä. Pahlman on innoissaan kotiavauksesta ja toivoo myös paikallisten futisjunnujen löytävän paikalle.
– Juniorien pitäisi nähdä mahdollisimman monta edustusjoukkueiden ottelua. Junioreita tulisi kannustaa katsomoon jollain tavalla, vaikkapa palkinnon muodossa.
Piffenin monivuotinen huoltaja ja joukkueenjohtaja Stig-Olof “Sjadde” Carlberg on tyytyväinen Pahlmanin työhön. Piffenillä on vahvasti omiin kasvatteihin luottava joukkue kasassa ja hän uskoo uusien kappaleiden toimivan sytykkeenä sekä joukkueelle että kotiyleisölle.
Myös Piffenin jokapaikanhöylä Christer Järnström myhäilee tyytyväisenä.
– Tämä on hyvä alku, sillä meiltä on aikaisemmin puuttunut tällainen elementti Paraisilta.
Piffen kohtaa Salon Wilppaan tänä iltana (6.5.) kello 18.30 Pajbackan nurmikentällä.

Kim Lund
040 587 3759/kim.lund@aumedia.fi