Uusi suunnitelma mahdollistaisi Lidl:in tulon Paraisille

Havainnekuva uudesta liikekorttelista. Havainnekuva: Ramboll
Kaupunki lähetti kello 12 aikoihin lehdistötiedotteen uusista suunnitelmista Saaristotien ja Vapparintien väliselle alueelle, jossa tällä hetkellä toimii mm. S-market. Suunnitelmissa on uusi S-market, liittymä Saaristotielle sekä mahdollisesti myös Lidl.
Kaupunki toteaa tiedotteessaan että monet paraislaiset ovat toivoneet keskustan päivittäistavarakaupan laajenemista ja että kaupunki mahdollistaisi kattavasti alan eri toimijoiden sijoittumisen kaupunkiin. Kaupungissa on tunnistettu, että S-marketin vieressä sijaitseva alue Paraisten keskustassa vilkkaasti liikennöidyn Saaristotien varressa tarjoaa houkuttelevan paikan laajenevalle päivittäistavarakaupalle. Kaupunki on asettanut tavoitteeksi, että alueesta muodostuu merellinen keidas, jossa paikkakuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat ja veneilijät pysähtyvät virkistäytymään ja tekemään tarvittavat hankinnat. Alueen sijainti kanavan – eli tuttavallisemmin Suntin – varrella mahdollistaa uuden venevalkaman toteuttamisen kauppojen yhteyteen.
Kaupungin mukaan kyseessä on ainutlaatuinen yhteishanke, jossa Paraisten kaupunki ja Turun Osuuskauppa toteuttavat yhdessä asukkaita ja asiakkaita palvelevan kokonaisratkaisun. Keskustelut mahdollisesta yhteistyöstä on aloitettu myös Lidl Suomi Ky:n kanssa.
Hanke käynnistyy asemakaavan tarkistamisella ja varsinainen liikerakentaminen toteutuu suunnitelman mukaan vuosina 2018-2019. Suunniteltavan alueen suurimmat maanomistajat ovat Turun Osuuskauppa ja Paraisten kaupunki. Osana hanketta rakennetaan uusi tieliittymä, joka mahdollistaa sisäänajon alueelle suoraan Saaristotieltä.
Turun Osuuskauppa haluaa olla mukana toteuttamassa ja kehittämässä paraislaisten palvelutarjontaa ja kaupungin elinvoimaisuutta. Tavoitteena onkin luoda laajempi liikekeskus- ja palvelukokonaisuus. Osana yhteishanketta osuuskauppa suunnittelee Paraisille uuden, nykyaikaisen S-marketin avaamista.
– Asiakkaamme arvostavat entistä monipuolisempaa valikoimaa ja hyvää palvelua, jossa esimerkiksi paikalliset lähiruoka- ja luomutuottajat sekä ravintolat täydentäisivät päivittäistavarakauppamme tarjontaa. Meille on tärkeää huomioida myös veneilijät palvelutarjonnassa muun muassa polttoaineen myynnin osalta, toteaa Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Sippola tiedotteessa.
Lidl Suomi Ky näkee Paraisten projektin mielenkiintoisena kaupan näkökulmasta koska alue sijaitsee keskustassa merkittävän liikennevirran varrella ja veneilijöiden saavutettavissa.
– Olemme mielellämme mukana yhteishankkeen neuvotteluissa. Tässä vaiheessa neuvottelut ovat kuitenkin hyvin alkuvaiheessa, Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen puolestaan kertoo tiedotteessa.
Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén on iloinen hyvin sujuneesta yhteistyöstä ja siitä, että Paraisten kaupunki pystyy tarjoamaan kaupan toimijoille, eli merkittäville työllistäjille, alueellisestikin katsottuna erityisen houkuttelevan tontin.
– Hankkeen myötä keskustan palvelut monipuolistuvat ja keskeinen alue pääväylän varressa saa arvoisensa muodon kun uusittu liikekortteli venevalkamineen toivottaa tervetulleeksi Saaristokaupunkiin, tiedotteen lopussa todetaan.
PK