Vanha Malmi kutsuu taas

Vanhalla Malmilla riittää yleensä väkeä tapahtumien aikana. Kuva: Sonja Österholm
Vanhalla Malmilla riittää yleensä väkeä tapahtumien aikana. Kuva: Sonja Österholm
Lauantaina 9. heinäkuuta kello 10–14 on jälleen luvassa vipinää ja vilskettä Vanhan Malmin kujilla kun on tapahtumaklassikon vuoro.
Yrittäjät ja yhdistykset pitävät avoimia ovia, paikalla on torimyyjiä ja kävijät saavat nauttia sekä musiikista että teatterista.
Kolmatta vuotta peräkkäin kävijöille on tarjolla teatteriviihdettä. Tällä kertaa katsojat pääsevät aikamatkalle 90 vuoden taakse, eli vuoteen 1926. Tämän vuoden näyelmät ovat jälleen Henrik Grönroosin käsialaa ja aiheina ovat kieltolaki sekä kunnallishallinto.
Näytelmät on kirjoitettu varta vasten tätä tapahtumaa varten ja ne esitetään nimenomaan ”aidoilla” tapahtumapaikoillaan. Rooleissa nähdään Daniela Franzell, Samuel Karlsson, Magnus Sundman sekä Henrik Grönroos.
Esitysten lisäksi useat Vanhan Malmin kahvilat ja tuvat pitävät oviaan avoinna tapahtuman aikana. Fredrikantuvalla on luvassa Kerstin Stubbin musiikkiesityksiä ja myös Ella Janssonin tupa, Brinkaksentupa, Åbolands hantverk ja lankatalli sekä sepän verstas ovat avoinna.
Vannhan Malmin säätiön hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään Vanhan kunnantuvan alapuolella kello 13.30 alkaen.
Huutokaupan tuotot ohjataan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja ainutlaatuisen miljöön säilyttämisen puolesta käynnistetyn hankkeen hyväksi.
Huutokauppaan voi vielä lahjoittaa myytävää tavaraa soittamalla Andreas von Bergmannille puh. 040-727 2098.
PK