Vanhalla Malmilla on jälleen myös kesähuutokauppa

Otetaanko nämä? Birgitta Bröckl ja Mikael Hägg puuhaavat Vanhan Malmin kesähuutokauppaa. Kuva: Leena Lehtonen.
Otetaanko nämä? Birgitta Bröckl ja Mikael Hägg puuhaavat Vanhan Malmin kesähuutokauppaa. Kuva: Leena Lehtonen.
Huutokauppaan sopivia tavaroita otetaan nyt vastaan.
Vanhan Malmin säätiö järjestää tänä kesänä 11. heinäkuuta Vanha Malmi kutsuu -tapahtuman yhteydessä kesähuutokaupan. Ennenhän Walter Johanssonin kesähuutokauppa oli perinne, johon tuli väkeä kauempaakin.
– Astun isoihin saappaisiin, toteaa ensi kertaa nyt huutokauppameklarina toimiva Mikael Hägg.
Säätiön puheenjohtaja Birgitta Bröckl kertoo että huutokaupan tavoitteena on kartuttaa säätiön kassaa, josta puolestaan tuetaan erilaisia hankkeita Vanhan Malmin rakennusten ja miljöön säilyttämiseksi.
Säätiö julkaisee syksyllä adressin, jota tullaan myymään kirkkoherranvirastossa.
– Viimeisin isompi hanke on ollut yhdessä alueen asukasyhdistyksen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettu sepän paja Lukkarinkujalla. Säätiö on ollut osaltaan mukana tukemassa myös Runebergien muistomerkkiä.
Aiempia hankkeita ovat olleet mm. opaskyltit sekä aidat ja portit -projekti. Säätiön perustivat vuonna 2003 kaupunki, seurakuntayhtymä ja kotiseutuyhdistys. Hallituksessa on edustaja myös asukasyhdistyksestä ja yhteiskumppanina on mm. Curatio.
– Teemme paljon työtä alueen hyväksi myös niin sanotusti hiljaisuudessa, sanoo Birgitta Bröckl. Hän korostaa että Vanha Malmi on ainutlaatuinen kokonaisuus, jolla on suuri merkitys, ei vain alueen asukkaille vaan koko kaupungille.
Kesähuutokauppaan sopivia tavaroita otetaan vastaan 9. heinäkuuta asti.
hteyshenkilönä on Andreas von Bergmann puh. 040-312 4419  (virka-aikana).
Leena Lehtonen