Vanhan Malmin talojen historia tutuksi uusin keinoin

Fredrikantupa. Museokahvilaan pääsee jatkossa ”kurkistamaan” myös sen ollessa suljettuna. PK-arkisto.
Fredrikantupa. Museokahvilaan pääsee jatkossa ”kurkistamaan” myös sen ollessa suljettuna. PK-arkisto.
Axxellin matkailuopiskelijat markkinoivat vanhaa kaupunginosaa, joka saa uuden sivuston ja QR-koodit.
Vanhan Malmin säätiön syksyllä järjestämän symposiumin yhteydessä tuli esille että monet kaupunkilaiset ja matkailijat haluaisivat tietää entistä enemmän Vanhan Malmin kaupunginosan rakennuksista ja niiden historiasta.
Symposiumiin osallistuivat mm. museoamanuenssi Anne Bergström ja Axxellin tietoteknikkaopettaja Dick Essén ja silloin syntyi ajatus antaa Axxellin opiskelijoiden tehtäväksi suunnitella Vanhan Malmin markkinointia.
Mukana olevista opiskelijoista kaksi, Sofia Wassholm Inkoosta ja Ida Henriksson Paraisilta, opiskelevat toista vuotta matkailupalvelujen tuottamista. Petra Ehrstedt Espoosta ja Pernilla Sjöberg Bromarvista ovat kolmannen vuoden opiskelijoita.
Tietoa rakennuksista on esitteissä ja kirjallisessa aineistossa. Nyt tietoa alueesta ja rakennuksista kootaan sivustolle, jota markkinoidaan paikan päällä taulujen ja julisteiden avulla.
Pisimmälle hankkeessa on päästy Fredrikantuvan osalta, jossa on myös filmattu. Museorakennuksiin voi tutustua myös niiden ollessa suljettuina; QR-koodin kautta pääsee sivustolle, josta näkee kuvia ja filmiä rakennuksesta.
Museoamanuenssi Anne Bergström kertoo että idea museorakennusten filmaamisesta sisältä on erinomainen koska kotiseutuyhdistyksellä ei ole mahdollisuutta pitää museotupia avoinna kuin vain tiettyjen tapahtumien yhteydessä.
– Olisi hauskaa nähdä kuvia ja kuulla kertomuksia myös asukkaiden taloista ja niiden historiasta, toteaa Bergström. Ehkäpä saamme kuulla kertomuksia ja nähdä kuvia Dick Essénin talosta Vanhalla Malmilla.
Anja Kuusisto
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi
Lue myösVisioita Vanhalle Malmille esiteltiin symposiumissa