Varha ja Axxell Paraisilla tekevät yhteistyötä lähihoitajakoulutuksella – ” ruotsinkielistä henkilökuntaa ei ole tarpeeksi”

kvinna med affisch framför byggnad.
Palveluyksikkö KUR on yksi yksiköistä, joka tarjoaa oppisopimuspaikkoja. Kuvassa erityisasiantuntija Susanne Karlsson Varhasta. Kuva: Malin Johansson

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja Axxellin yhteinen oppisopimuskoulutus alkaa elokuun lopulla Paraisilla.

Haku Varhan ja Axxellin yhteiseen oppisopimuskoulutukseen aukesi kesäkuun viimeisellä viikkolla, ja haku on käynnissä 11. elokuuta asti. Koulutus mahdollistaa työskentelyn vanhainhoidossa tai vammaispalvelujen parissa Turunmaalla, Turussa ja Kemiössä, ja samalla voi suorittaa tutkinnon. Susanne Karlsson, joka on töissä erityisasiantuntijana Varhassa, on yksi aloitteen keskeisistä voimista, ja hän näkee koko koulutuspaketin kätevänä tapana hankkia koulutuksen ja mahdollisesti vakituisen työpaikan Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta.

– Ruotsinkielistä henkilökuntaa ei ole tarpeeksi, ja haluamme huomioida tämän, jotta tilanne saadaan muuttumaan, Karlsson sanoo.

Karlsson huomauttaa, että koulutus on erinomainen mahdollisuus heille, jotka miettivät alan vaihtoa tai joilla ei ole koulutusta. On etu, jos osaa sekä ruotsia että suomea, mutta suomen kielen osaaminen ei ole pakollista. Koulutus alkaa 29. elokuuta, mutta opinnot voi myös aloittaa myöhemmin. Koulutuskieli on ruotsi, ja koulutuspäivien määrä vaihtelee työkokemuksen ja aikaisemman osaamisen perusteella. Karlsson kertoo, että hakijoita ja koulutuksesta kiinnostuneita löytyy jo.

– On tullut soittoja, ja olemme jo vastaanottaneet hakemuksen.

Oppisopimuskoulutus kestää noin 1,5 vuotta ja kaikilla opiskelijoilla on oikeus henkilökohtaiseen työpaikkaohjaajaan. He jotka saavat opintopaikan ensimmäisenä, laativat alkuun opintosuunnitelman Axxellin opettajan kanssa, aikaisemman osaamisen ja kokemuksen pohjalta. Tärkeintä on kuitenkin, että hakija on aidosti kiinnostunut työstä, jossa on paljon tekemisissä muiden ihmisten kanssa.

– Tartu mahdollisuuteen, jos pidät hoivatyöstä ja viihdyt ihmisten parissa.

Yksiköt Turunmaalla, Turussa ja Kemiössä, joissa voi olla töissä oppisopimuksen aikana, löytyvät Kuntarekryn nettisivuilta, josta voi myös hakea oppisopimuskoulutukseen.

Yhteisen oppisopimuskoulutuksen rinnalle tulee elokuussa Paraisilla myös hoitoassistentin koulutus. Koulutus on osatutkinto sosiaali- ja terveydenhoitoalan perustutkinnosta ja sopii heille, jotka haluavat tehdä käytännön työtä, jossa painotetaan perushoitoa ja sosiaalista kanssakäymistä vanhainhoidossa.

Malin Johansson

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*