Veljekset avasivat pop-up jäätelöbaarin Paraisilla

Felix (vas.) ja Filip tarjoavat po-up -jäätelöbaarissaan maistuvaa nicecreamia ja muita herkkuja. Kuva: Timo Järvenpää

Hartmanin veljesten, Filipin ja Felixin pop-up jäätelöbaari on mukava piristysruiske Paraisten kesään.

Viime perjantaina vaimoni kysyi minulta, aiotko mennä tänään tai huomenna maistamaan PLAN4 nicecream -jäätelöä Fredrikanaukiolle? Täysin asiasta mitään tietämättä kysyin, että mikä ihmeen jäätelöbaari ja missä? Vastaus oli, että siinä Missionsbodenia vastapäätä, missä viimeksi on ollut Pictura taidekoulu. Asia selvä, ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Pelkkää hedelmää

Veljekset ottavat keltaisissa paidoissaan sisään tulijan iloisesti vastaan ja tottakai suostuivat juttelemaan ja kertomaan mistä oikein on kyse.

– Meidän tuotteemme tehdään vain hedelmistä. Tuotteet ovat puhtaasti vegaaneja, eikä niissä käytetä lainkaan maitoa, kertoo veljeksistä puheliaampi Filip.

Poikien tuotteiden valmistusprosessi on yksinkertainen ja helppo. Banaanit, joka on poikien päähedelmä, pilkotaan pieniksi palasiksi ja laitetaan pakastimeen. Sen jälkeen, kun ne ovat jäätyneitä, ne laitetaan sekoittimeen ja homma on suurin piirtein siinä. Toki muitakin hedelmiä käytetään kuin vain banaania.

Mistä sitten olette saaneet idean tällaiseen?
– Olen aina rakastanut erilaisten logojen tekemistä, viittaa Filip paikan sisustukseen, ja kun itsekin olen vegaani, olen tutustunut erilaisiin resepteihin ja miettinyt, voisiko niistä tehdä jäätelön omaista tuotetta, kertoo Filip.

– Ja koska meillä kummallakaan ei ollut kesäksi töitä ja Picturan ollessa lomalla, päätimme laittaa oman myymälän pystyyn, jatka Filip.
Syksyllä Filip on lähdössä Ruotsiin opiskelemaan ja Felix puolestaan opiskelee Ahvenanmaalla kokiksi.

Markkinointia somessa

Ilman mitään sen suurempaa markkinointia asiakkaita on käynyt mukavasti ja vastaanotto on ollut hyvää. Pääasiallinen markkinointikanava on ollut poikien facebook-sivu PLAN4 nicecream ja sen lisäksi Filip on tehnyt flyereitä, joita on jaettu mm. paikallisiin marketeihin.

Poikien pop-upissa myös päätuote vaihtelee päivittäin. Viime torstaina päätuote oli Peanutbutter Chocolade ja vieraillessani paikassa viime perjantaina Strawberry, jota myös sain maistaa. Taisi siinä olla mukana myös lempihedelmääni banaania ja voin sanoa, että se maistui hyvälle ja raikkaalle. Ja kaiken kruunasi vielä yksi maukas mansikka! Kolmas nicecream tuote on Mint Chocolade Chip.

Myös kombuchaa

Veljesten tuotevalikoima ei rajoitu pelkästään nicecreamiin, vaan tarjolla on myös kombuchaa, joko Rhubarbia tai Gingeriä tai molempia yhdessä. Lisäksi tarjolla on kahvia ja teetä sekä Ananastikkuja.

Seuraavan kerran PLAN4 nicereamin pop-up myymälä on auki torstaista sunnuntaihin heinäkuun 11.-14. ja jos homma toimii hyvin, pojat ovat valmiita avaamaan paikkaa syksyyn asti.

Ai että, mistä tuo nimi PLAN4 nicecream tulee? No tietenkin paikan osoitteesta Fredrikaplan 4 ja työmatkahan pojilla on lyhyt, sillä he asuvat samassa talossa sen toisessa kerroksessa suoraan oman myymälänsä yläpuolella.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*