Video: Maistiainen Teaterboulagetin syysnäytelmästä

Kuolemantanssi. Kuva: Samuel Salminen.
Kuolemantanssi. Kuva: Samuel Salminen.
Teaterboulage esittää syysnäytelmänään August Strindbergin klassikon Ett drömspel (Uninäytelmä).
– Meidän tehtävämme on tarjota monipuolista teatteria ja haastaa sekä näyttelijöitä että yleisöä, toteaa Ett drömspel -näytelmän tuottaja (ja näyttelijä) Jani Lastuniemi.
Vajaat kaksi viikkoa sitten teatteriväki haastoi myös kuntalaisia K-hallin pihalla. He pyysivät nimittäin ihmisiä kertomaan omista unistaan kameralle. Näistä kertomuksista on koottu lyhyt videotraileri, joka on julkaistu netissä. Samainen traileri nähdään myös ennen varsinaista esitystä PUNT:in lämpiössä jossa järjestetään kahvitarjoilu ennen näytöksiä.
Kenties juuri sinun naapurisi kertoo omista unistaan?
Strindbergin klassikko on samalla paikallisen teatteriseuran kolmas projekti tänä vuonna. Samalla se on eräänlainen paluu Teaterboulage-ympyröihin ohjaaja Henrik Grönroosin osalta.
Tekstiä on karsittu jonkin verran, jotta se saadaan mahdutettua 75 minuuttiin. Tästä huolimatta on pyritty säilyttämään alkuperäisen näytelmän juoni – jos sellaisesta nyt voidaan puhua tässä yhteydessä.
– Olen erittäin tyytyväinen keräämäämme porukkaan ja ammattimaiseen ääni- ja valosuunnitteluun sekä lavastukseen josta on vastannut Vespa Laine, Grönroos sanoo.
Eräs kantava idea on ollut sekalaisten teatteritarvikkeiden kerääminen kasaan sieltä sun täältä. Esikuvana on ollut vanha, perinteinen teatteri, kulisseineen ja taustoineen.
Selkeän loogisen jatkumon puuttuminen luo juuri kaivattua unenomaista tunnelmaa.
– Unta nähdessään tapahtumat tuntuvat täysin loogisilta, mutta kun unista yrittää jälkikäteen kertoa muille, ne eivät enää tunnukaan kovin loogisilta. Siitä mekin olemme lähteneet, kun esitämme tiettyä kohtausta se on juuri sillä hetkellä täysin looginen, Grönroos sanoo.
Esitys toteutetaan yhteistyössä Teatergruppen Garage -nimisen ryhmän kanssa.

Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi


 

Ett drömspel (suom. Uninäytelmä)
August Strindberg

  • Ohjaus: Henrik Grönroos
  • Lavastus ja valosuunnittelu: Vespa Laine
  • Puvustus: Jaakko Mäkinen
  • Koreografia: Solveig Ekholm
  • Näyttelijät: Alexandra Granberg, Svante Karlsson, Linus Lassus, Jani Lastuniemi, Ingeborg Spiik, William Stocks, Magnus Sundman
  • Graafikko ja valokuvaaja: Samuel Salminen
  • Tekniikka: Tony Nurmi
  • Teknikko: Sigurd Möller
  • Tuottaja: Jani Lastuniemi
  • Ensi-ilta: 22.10. klo 19.00, esitetään yhteensä yhdeksän kertaa (viimeinen 8.11.).