Vierasvenesatama avaa vapuksi

Vierasvenesataman ilme kohenee kun Kjell Gustafsson keskittyy enemmän ruokatarjoiluun. Kuva: Mikael Heinrichs.
Vierasvenesataman ilme kohenee kun Kjell Gustafsson keskittyy enemmän ruokatarjoiluun. Kuva: Mikael Heinrichs.
Kalkholmenissa asennetaan parhaillaan uusia ponttonilaitureita ja vanhat laiturit ovat saaneet kasvojenkohotuksen. Keittiö odottaa vielä uusia koneita ja hotellin ja rannan puoleiselle seinälle sijoitetaan ylimääräinen kylmiö.
Uusi satamaisäntä Kjell Gustafsson avaa kauden vapunaattona. Hän toivoo ja uskoo että suurin osa on valmiina silloin. Poikkeuksena on uuden ylimääräisen kylmähuoneen peittävä seinä.
– Keittiö ja työvälineiden sijoitus muuttuu kokonaan jotta saadaan mahdollisimman paljon tilaa. Ajatuksenani on profiloida vierasvenesatamaa lapsiystävällisempänä paikkana, sanoo Gustafsson.
Ravintolaan tulee suurempi katettu terassiosa, jonka seiniä voidaan laskea alas sää- ja tuulisuojaksi. Lisäksi asennetaan kaasukäyttöisiä terassilämmittimiä.
– Uusi aita näyttää entistä selvemmin sen mitkä alueet kuuluvat anniskelualueeseen ja mikä on satama-aluetta. Tätä ovat toivoneet myös veneilijät, kertoo Gustafsson.
Laitureita kunnostetaan parhaillaan ja uutta ponttonilaituria asennetaan. Venepaikkojen määrä säilyy nykyisellään 63:ssa. Sama koskee satamamaksua, joka pysyy ennallaan.
Polttoaineenmyynti jatkuu kuten aikaisemmin ja siitä vastaa ulkopuolinen yrittäjä.
– Tarkoituksena on että olemassa olevat palvelut toimivat paremmin. Tänä kesänä paikalla on henkilökuntaa, joka ottaa vastaan veneitä ja auttaa tarvittaessa myös keittiössä. Työntekijöitä on yhteensä viisitoista ja suurin osa heistä on paikkakuntalaisia, sanoo Gustafsson.
Ruokalista on lyhyt ja keittiön suorituskykyyn mitoitettu, mutta ajatuksena on että vierasvenesatamassa saa kevyttä ja hyvää terassiruokaa.
– Haluamme rentoa tunnelmaa, ei mitään fine dining-meininkiä vaan yksinkertaista terassiruokaa pöytiin tarjoiltuna, sanoo Gustafsson. Hän kertoo saaneensa monta hyvää neuvoa sen jälkeen kun selvisi että hänestä tulee uusi satamaisäntä.
Luonnollisesti ruokalistalta löytyy hampurilaislautanen. Sen pihviliha on paikallista tuotantoa, Sorppoon Herefordia. Myös muita paikallisia tuotteita on luvassa ja esimerkiksi leivän suhteen yhteistyökumppanina on Roberts Bröd. Melko pieneen keittiöön tullaan sijoittamaan myös laavakivigrilli.
– On pakko tunnustaa että muutamia unettomia öitä on takana. Ja varmasti tulee muutama lisää ennen kuin päästään avaamaan, sanoo Gustafsson.
Samalla hän on innokas aloittamaan ”tosissaan”.
Yksi poistuva asia on minigolf-rata, joka on myyty ja kuljetetaan lähiaikoina pois. Alue, jossa se sijaitsee on jo varattu Skäri Open -tapahtumaa varten 14. toukokuuta.
Vierassatamassa on kesällä luvassa musiikkiviihdettä. Kaikkia esiintyjiä ja päivämääriä ei ole vielä vahvistettu, mutta esimerkiksi muinaistulien yön esiintyjänä on suosittu Allan & the Astronauts.
Gustafsson toivoo että vierasvenesatamakausi jatkuu syyskuulle, mutta toiminnan ydin on selvästi kesäkuukausina eli kesä-heinä-elokuussa.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
suomennos Leena Lehtonen