Viiden kuoron yhteiskonsertti lauantaina

Paraisten kirkko. Arkistokuva.
Paraisten suomenkielisen seurakunnan kuorot tuovat joulumieltä yhteisessä konsertissaan lauantai-iltana 17.12. Ehtookellojen jälkeen alkaa musiikki klo 18.15. Paraisilla on tuo erikoisuus, että pyhän viettoon johdattelevat ehtookellot soivat 15 minuuttia. Kannattaa myös kiinnittää huomiota, että Paraisilla kirkonkelloissa heiluvat heilurin lisäksi koko kello. Tämä tuo kellojen ääneen upean, elävän soinnin.
Konsertissa esiintyvät Paraisten Vokaaliyhtye, Paraisten Lapsikuoron kaksi ryhmää, Paraisten Kirkkokuoro sekä Paraisten Joulukuoro. Kuoroja johtavat Tomi Satomaa ja Lapsikuoroja Anna Satomaa. Ohjelmassa on lisäksi yhteislaulua ja kappalainen Anna-Maija Hellan joulurukous.
Konsertin nuorin laulaja on 3-vuotias ja kokeneimmat laulajat ovat yli 80-vuotiaita. Kuorot laulavat perinteisiä ja uudempia joululauluja. Tilaisuus päättyy 60 laulajan yhteiseen esitykseen Adamin Oi jouluyö –laulusta. Konsertin jälkeen seurakuntatalolla on kaikille tarjolla joulupuuroa.
Konsertin yhteydessä myydään Paraisten Vokaaliyhtyeen viime vuonna julkaisemaa joulukortti-äänitettä sekä Tomi Satomaan uutta, Saaristomme historiallisia urkuja esittelevää CD-levyä. Konserttiin on vapaa pääsy ja kolehti kerätään kuorojen toiminnan tukemiseen.
PK