Vilkas futisviikonloppu Paraisilla

Piffenin joukkueiden olisi saatava hyvä lähtö syyskauteen. Arkistokuva: Mikael Heinrichs
Piffenin joukkueiden olisi saatava hyvä lähtö syyskauteen. Arkistokuva: Mikael Heinrichs
Lauantaina syyskausi alkaa todenteolla Piffenin miesten osalta. Naisten syyskausi alkaa sunnuntaina ja molemmilla joukkueilla on täysi työ edessään sarjapaikan säilyttämisessä. Lauantaina pelataan myös hyväntekeväisyysottelu Pajbackan kentällä.

Futisviikonloppu Pajbackalla

16.7. klo 15.00 nostalgiaottelu PIF oldies
16.7. klo 17.00 Turun Kolmonen: PIF–JyTy, miehet
17.7. klo 16.30 Naisten Kakkonen: PIF–TPV

Joonas Laurikaisen miehistöllä on heti vuorossa kuuden pisteen ottelu, sillä karsintaviivan yläpuolella, kolme pinnaa Piffeniä edellä majaileva JyTy tulee Paraisille. Piffen on kauden mittaan valunut yhä alemmas sarjataulukossa ja putoamispeikko leijuu pahaenteisesti joukkueen yllä.
Toinen uutinen jonka ajoitus tuntuu hieman hassulta näin keskikesällä on Piffenin miesten päätös jättäytyä pois kauden 2016–17 Suomen cupista.
Palloliitto on uusinut cupia kovalla kädellä, joten ensi vuonna pelattava cup alkaa itse asiassa karsintapeleillä jo elokuussa. Cupissa pelataan Ruotsin mallin mukaan karsinta- ja lohkovaiheet ennen varsinaista cup-kilpailua.
Toisaalta Piffen ei osallistunut Suomen cupiin tälläkään kaudella. Uusi pelitapa ei ole joukkueen General Managerin Michael Isakssonin mieleen.
– Meillä on rajallinen materiaali ja pelejä tulisi liikaa. Meille sarja on tärkein, cupia varten tarvittaisiin 25 pelaajan rinki. Se on samalla myös taloudellinen haaste. Uusi järjestelmä aiheuttaa ongelmia pienemmille seuroille, joten vanha systeemi oli parempi, hän toteaa.
Piffenin naisilla on pelaamatta lähes kaksi kolmasosaa kaudesta. Tällä hetkellä Kari Oivasen porukka taistelee sarjapaikastaan ensi kädessä ÅIFK:n kanssa.
Sunnuntaina kello 16.30 lohkossa kolmantena majaileva kärkijoukkue TPV Tampereelta tulee Paraisille.
Lauantaina ennen miesten sarjapeliä on myös vuorossa Piffenin entisaikojen pelureiden välinen hyväntekeväisyysottelu. Tapahtuman kaikki tuotot ohjataan Piffenin nuorisotyön hyväksi.
Ottelussa esiintyvän Piffenin entisen maajoukkuepelaajan ja monivuotisen ammattilaisen Jonatan Johanssonin haastattelu on puolestaan luettavissa ensi viikon PK:ssa ja PK:n netissä.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

  • Lue myös: Futiseläkeläiset baanalle