Vilkas markkinapäivä tulossa

Käsitöitä. Huovutettuja joulukoristeita on tehty Mocca palveluyksikössä. Kuva: Leena Lehtonen.
Käsitöitä. Huovutettuja joulukoristeita on tehty Mocca palveluyksikössä. Kuva: Leena Lehtonen.
Kårkullan palveluyksikkö Mocca järjesti keskiviikkona  jo perinteiset joulumyyjäiset. Tällä kertaa mukana oli palveluyksikköjä myös Kemiöstä ja Turusta.
Myynnissä oli kaikenlaista mukavaa pukinkonttiin ja kotiin; joulukoristeita, joulukortteja, erilaisia käsitöitä, koruja, kynttilöitä ja saippuoita. Pieneen joulupakettiin on kiva laittaa vaikkapa huovutetulle sydämelle ommeltu heijastin, joita ei koskaan ole liikaa.
Kemiön Smålands-palveluyksikkö myi käsitöitä sekä saaristolaislimppuja ja siemennäkkileipää. Gluteenitonta näkkäriä oli myös turkulaisen, nuorille toimintaa tarjoavan Trojan myyntipöydällä.
Turun Flätan palveluyksikössä oli ideoitu täksi jouluksi uutuus: silicalla täytetty kangaspussi.
– Se laitetaan autoon ja sen tarkoituksena on imeä itseensä kosteus auton sisätiloista, kertoo ohjaaja Heidi Rosenholm.
Moccassa ohjaajana toimiva Charlotta Palanderilla oli kiirettä kassalla.
Teillä on putiikki avoinna arkisin myös muulloinkin, käykö asiakkaita?
– Se vähän vaihtelee, enemmänkin voisi olla.
Yksi joulumyyjäisten asiakkaista, paraislainen Anna Öhman, poikkeaa putiikissa aina silloin tällöin. Nytkin hän teki ostoksia, mutta näin joulun alla on parempi että ei kerrota niistä tarkemmin. Jos vaikka tonttu on kuulolla.
Ostosten lomassa oli mahdollisuus nauttia riisipuuroa, kahvia ja possumunkkeja, glögiä ja pipareita, jotka oli tehty Moccan keittiössä.
Lauantaina on vuorossa myös perinteiset Vanhan Malmin joulumarkkinat, joilta löytyy kaikenlaista mukavaa pukinkonttiin. Markkinat ovat avoinna kello 12-16. Markkinoiden myyjät esittäytyvät muun muassa tapahtuman Facebook-sivustolla (ulkoinen linkki).
Lauantaina kello 12 alkaen Paraisten seurakuntakodilla järjestetään niin ikään perinteiset joulumyyjäiset. Tarjolla on paistovalmiita lanttu- ja porkkanalaatikoita, saaristolaislimppuja, kakkuja ym. leivonnaisia, käsitöitä (tänä vuonna uutuusartikkelina esiliinat) ja arpajaisia. Puffetissa on tarjolla ohravelliä, riisipuuroa sekä kahvia/mehua ja joulupullaa.
Myyjäiset alkavat Timangien jouluisella kuoroesityksellä Leena ja Reima Tuomen johdolla. Myyjäisten tuotolla tuemme nimikkolähettiperhettämme, Sara ja Prakash Dhakalia Nepalissa. Myyjäiset järjestää Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta.
PK