Villa Furuvikin omistaja konkurssiin

Villa Furuvik. Arkistokuva.
Villa Furuvik. Arkistokuva.
Sijoitusyhtiö Geraton Oy joka muun muassa omistaa Paraisten Villa Furuvikin on asetettu Helsingin käräjäoikeuden toimesta konkurssiin. Käräjäoikeus vahvisti konkurssin viime vuoden lokakuussa.
Geratonilla on yhteensä 9,5 miljoonan euron edestä velkoja Ålandsbankenille. Yhtiöllä on pankkivakuuksia korkeintaan 8 miljoonan euron edestä.
Geraton on ostanut lainarahalla kiinteistöjä joita se on sittemmin realisoinut voitokkaasti. Eräs kohde, jonka Geraton on ostanut on Paraisten Villa Furuvik. Geraton osti Furuvikin Partekilta vuonna 2004. Geratonin aikana Furuvikia on enimmäkseen hyödynnetty edustushuvilana eri yritysten toimesta, mutta siellä on järjestetty myös yksityistilaisuuksia kuten häitä, syntymäpäiväjuhlia, konsertteja ja vastaanottoja.
Syksyllä ennen konkurssia Geraton yritti vielä myydä Villa Furuvikin. Hintalappu oli silloin 6,8 miljoonaa euroa. Konkurssioikeudenkäynnissä Geraton arvioi kiinteistön arvoksi 5,8 miljoonaa euroa. Konkurssipesä realisoi nyt kiinteistön 2,7 miljoonan euron hintaan. Konkurssipesä kauppaa myös Geratonin kiinteistöjä Hangossa ja Vantaalla.
Villa Furuvik rakennettiin vuonna 1906 Paraisten Kalkkivuori Oy:n toimitusjohtaja Emil Sarlinin kodiksi.
Kim Lund
040 587 3759/kim.lund@aumedia.fi
käännös Mikael Heinrichs