Visionääri Partelin johtoon

48-vuotias Svante Olofsson aloittaa virallisesti Partelin uutena toimitusjohtajana 1. syyskuta. Kuva: Mikael Heinrichs
Paraisten puhelin – eli Partel – saa 1. syyskuuta alkaen uuden toimitusjohtajan Jari von Zweygbergkin jäädessä ensi kuun lopulla eläkkeelle.
Partelin uusi toimitusjohtaja on 48-vuotias Svante Olofsson. Hän seuraa tehtävässä yhtiötä neljän vuoden ajan luotsannutta Jari von Zweygbergkiä. Olofsson astuu virallisesti uuten virkaan 1. syyskuuta lukien.
Sivuun jäävä tj von Zweygbergk ilahtui positiivisesti hakemusten runsaasta määrästä (38 kappaletta) sekä laadusta.
– Prosessi eteni oikeastaan erittäin sujuvasti. Rekrytointiyrityksen valitsemat kuusi parasta ehdokasta tapasivat hallituksen ja meillä oli jo selvä ennakkokäsitys siitä, millaista henkilöä etsimme. Rekrytointiyrityksen ja yhtiön hallituksen näkemykset kohtasivat ja olemme vakuuttuneita siitä, että
Svante on oikea mies oikalla paikalla, von Zweygbergk sanoo.
– Vastaavia huippukiinnostavia töitä ei loppujen lopuksi aivan joka päivä ole Paraisilla tarjolla ja olen luonteeltani melko analyyttinen. Joten tarkistin hieman taustoja ja huomasin, että kehityspotentiaalia on olemassa joten pesti tuntui kiinnostavalta haasteelta. Rekrytointiprosessi hoidettiin todella ammattimaisesti, Olofsson toteaa.
von Zweygbergk jättää tehtävänsä hyvillä mielin, sillä yhtiö on vankalla pohjalla.
– Tilanne on hyvällä mallilla juuri nyt. Tulin itse neljä vuotta sitten tälle paikalle väliaikaisena ratkaisuna. Olemme tehneet paljon töitä ja uudistaneet yhtiön imagoa, kuiturakentaminen on edennyt hyvin ja tässä kohtaa tuntuukin luontevalta antaa jonkun toisen jatkaa kehitystyötä.
Väistyvä toimitusjohtaja jatkaa kuitenkin yhtiön hallituksessa vuoden 2018 loppuun.
Olofsson on alkujaan kotoisin Ahvenanmaalta, mutta on asunut Paraisilla kymmenen vuoden ajan. Paikkakunnan yhdistykset ovat tulleet tutuiksi tänä aikana. Tuoreen tj:n ensimmäisiä tehtäviä on tutustuminen omaan henkilökuntaan.
– Kaikki perustuu hyvään yhteydenpitoon henkilökunnan kanssa. Toki edessä on myös perehtyminen alaan ja uusiin yhteistyökumppaneihin. Koen kuitenkin että perusta on kunnossa ja odotan vieläkin tiiviimpää yhteistyötä paraislaisten ja paikallisten yritysten suuntaan, Olofsson sanoo.
– Itse asiassa minulla on visio jonka mukaan Parainen voisi olla koko maan paras kaupunki digitaalisten palveluiden saralla.
Olofsson on toiminut yrittäjänä lähes 20 vuoden ajan, pääasiassa tiedonkeruun ja sen luokittelun parissa.
– Tämä tuntui oikealta ajankohdalta vaihtaa alaa ja hakea uusia haasteita. Olen tavoitteellinen ja eräällä tavalla visionääri. Lisäksi minulla on vankkaa kokemusta yrittäjän arjesta, joten osaan asettua yrittäjän asemaan. Partelin suhteellinen pienuus ja panostukset infrastruktuuriin mahdollistavat uusien palveluiden kehittämisen. Se olikin minun kohdallani ratkaisevassa asemassa, kun päätin hakea tätä paikkaa.
– Partel yhtiönä on kiinnostunut toimintaympäristöstään. Paraislaisethan omistavat meidät, joten haluamme tarjota paikallisille parasta mahdollista palvelua, Olofsson vakuuttaa.
Paraisten puhelimella on kesäkuusta lähtien ollut neljä suurempaa omistajaa: Lähitapiola Sydkusten sekä ruotsinkieliset säätiöt Eschnerska Frilasarettet sekä Martha ja Albin Löfgrenin kulttuurirahasto ja tukirahasto. Loput 80 prosenttia yhtiöstä on käytännössä paraislaisten yksityishenkilöiden omistuksessa.
– Emme jatkossakaan tule poikkeamaan paikallisesta läsnäolostamme, Olofsson linjaa.
Mikä tulee olemaan ensimäinen iso uutuus, jota olet itse lanseeraamassa?
– Yksi uutuus on tulossa jo muinaistulien yöhön, mutta se on vielä salaisuus. Suunnitteilla on vaikka mitä, Olofsson toteaa.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi