VPK-tytöt kilpailevat MM-kisoissa Sveitsissä

Esteen yli. Esteradalla ylitetään ja ohitetaan erilaisia esteitä. Kuva: Timo Järvenpää

Paraisten VPK:n ja Korppoon VPK:n yhteisjoukkue matkustaa kilpailemaan Sveitsin Martignyyn 18. heinäkuuta palokuntanuorten MM-kisoihin.

Turunmaan Palokuntayhdistys ry otti 10 henkisellä tyttöjen nuorisojoukkueella (5 tyttöä Korppoosta ja 5 tyttöä Paraisilta) osaa kansalliseen palokuntien CTIF-kilpailuun Hämeenkoskella 4. elokuuta viime vuonna ja voitti kilpailun. Kilpailu oli samalla karsintakilpailu kansainvaliseen CTIF-kilpailuun, joka järjestetään Martignyssä Sveitsissä CTIF-leirin yhteydessä 14.-21. heinäkuuta.

Matkaan lähtee Suomesta myös kaksi muuta joukkuetta, toinen Maalahdelta ja toinen Uudeltamaalta.

Menestystä aiemminkin

Paraisten yhdistetty joukkue on menestynyt vuosien varrella hyvin, sillä viime vuotisen voiton lisäksi se voitti Suomen mestaruuden myös tänä vuonna ja vuoden 2017 MM-kisoissa Itävallassa se oli paras pohjoismaisista ja Baltian maista.

Kilpailuissa on mukana kaikkiaan 56 joukkuetta ja näistä 15 on tyttöjoukkueita. Nuorten joukkueessa ikäraja on 12-16 vuotta. Sen jälkeen pääsee mukaan naisten joukkueesen sinä vuonna, kun täyttää 18-vuotta. Ikäryhmästä toiseen siirryttäessä jää siis yksi vuosi väliin.

Lähellä maalia. Radan loppuosassa suihkutetaan vielä vettä pieneen koloon. Kuva: Timo Järvenpää

– Jokainen maa saa ottaa kilpailuun 2 joukkuetta, mutta jos maalla on tyttöjoukkue, saa tuolloin ottaa mukaan kolmannen joukkueen, toteavat joukkuetta valmentavat Tina Rosvall ja Camilla Rautanen.

Päämäärätietoista harjoittelua

Perjantaina ja lauantaina joukkue hioi kisakuntoaan Koivuhaan kentällä. Perjantaina rata oli enemmän juoksuvoittoinen ympyrärata, mutta lauantaina mentiin eteenpäin suoraa rataa, jossa ylitettiin vesi, noustiin esteen yli, ryömittiin tunnelista ja suihkutettiin vettä. Sinä aikana, kun PK vieraili paikalla, rataan käytettiin aikaa yhden minuutin molemmin puolin. Myöhemmin lauantaina tytöt myös esittelivät taitojaan vanhemmilleen, sisarilleen ja ystävilleen.

– Olemme harjoitelleet päämäärätietoisesti jo viime kesästä lähtien ja alkaneet valmistautua kisoihin, sanoo Rosvall.

Upea kokemus

Kilpailujen lisäksi leirillä on kahdeksan päivän aikana paljon muuta ohjelmaa. Samalla nuorilla on hieno tilaisuus tavata palokuntanuoria ympäri maailman. Leirin tarkoituksena on harjoitella palokuntavalmiuksia, oppia tuntemaan nuoria toisista maista, edustaa Suomea ja kertoa omasta maastaan ja ennen kaikkea saada kokemus muistettavaksi loppuelämäkseen.

– Jokaisella maalla on leirin aikana 15 minuutin esittelytilaisuus, missä kerrotaan omasta maasta, sen kulttuurista jne. Matka ei siis ole pelkkää kilpailemista. Jokainen saa itselleen matkasta varmasti sellaisia muistoja, jonka he muistavat loppuelämänsä, kertovat Rosvall ja Rautanen.

Jotta matka onnistuisi kunnolla, tarvitsee joukkue myös rahoitusta matkan kulujen täyttämiseen ja harjoituksiin ja sitä kerätään erilaisilla sponsorisopimuksilla. Mikäli haluat olla mukana tukemassa tyttöjen matkaa, voit tehdä lahjoituksen Turunmaan palokuntayhdistyksen tilille FI37 5560 0920 0132 41.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*