Wallinille matkailun Oskari

Iloinen ja yllättynyt. Ted Wallin on tyytyväinen voidessaan olla mukana luomassa Paraisten profiilia matkailukaupunkina. Kuva: Jan-Ole Edberg.
Iloinen ja yllättynyt. Ted Wallin on tyytyväinen voidessaan olla mukana luomassa Paraisten profiilia matkailukaupunkina. Kuva: Jan-Ole Edberg.
Yrittäjä ja galleristi Ted Wallin ja hänen Art Bank -galleriansa palkittiin matkailuorganisaatio Turku Touringin toimesta vuoden 2015 matkailun Oskarilla.
Ted Wallin ja Art Bank jakoivat tunnustuksen Kustavissa vaikuttavien sirkustaiteilijoiden Pauliina Räsäsen ja Slava Volkovin kanssa. He pyörittävät Art Teatro -nimistä sirkuskeskusta. Palkinnon jakoi perjantaina Turun kaupungintalolla järjestetyssä juhlallisessa tilaisuudessa maakuntajohtaja Kari Häkämies.
Perusteluissaan Turku Touring toteaa molempien palkinnonsaajien tarjoavan upean, ainutlaatui-sen tuotteen Varsinais-Suomen matkailumarkkinoinnille. Elämyksen, jota ei löydy muualta. Molempien yritysten matkailutuotteet sopivat yhtä hyvin niin kotimaisille kuin ulkomaisille vieraille unohtamatta paikallisia asukkaita.
Ted Wallin on kerännyt surrealismin mestari Salvador Dalín teoksia kolmenkymmmenen vuoden ajan. Helmikuussa 2014 hän avasi Art Bank -gallerian Kauppiaskadulla. Kokoelmissa on noin 80 taideteosta.
Näyttely on Pohjoismaiden ainoa pysyvä Dalí-näyttely, johon on avaamisen jälkeen tutustunut yli 8 000 kävijää.
Art Bank on ollut menestys sekä turistien, yksityishenkilöiden että erilaisia tilaisuuksia järjestävien yritysten parissa.
– Mottomme on, ettemme yritä olla vaatimattomia. Pyrimme tarjoamaan vähän enemmän kuin mihin on totuttu, Wallin sanoo.
Hän on sekä yllättynyt että iloinen saamastaan tunnustuksesta.
– Tämä näyttää, että olemme oikeilla jäljillä, hän toteaa.
Palkinto jaettiin nyt 19. kerran. Palkinto ei ole aikaisemmin tullut Paraisille, mutta nykyisen Paraisten kaupungin alueelle tosin kahdesti.
Vuonna 2001 palkinnon saivat nauvolaiset Ia ja Ralf Ölander Strandbo-konseptistaan ja vuonna 2008 Utö havshotell oli toinen sen saajista. Palkinto on jaettu vuodesta 1997 lähtien, jolloin sen sai matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas ja höyrylaivaosakeyhtiönsä s/s Ukkopekka.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi