Yhteensä 141 ekaluokkalaista aloittavat koulunkäynnin Paraisilla – yksi vähemmän kuin viime vuonna

Tänä vuonna ekaluokkalaisia ​​vastaanottavat myös Iniö skola, Utön koulu ja Ulkosaariston koulu. Kuva: Pixabay.

Paraisten kahdestatoista peruskoulusta Malmin koulussa on eniten ekaluokkalaisia, 53 oppilasta aloittaa koulunsa elokuun puolivälissä. Skräbböle skola saa viime vuoden tapaan 13 uutta ekaluokkalaista. Koulu on lähikoulu Skräbbölen kylän ja eteläisen Paraisten saariston oppilaille. Kirjala skolanissa ekaluokkalaisia ​​aloittaa vähemmän kuin viime vuonna, sillä tänä vuonna ekaluokkalaisia on kuusi ja Korppoon Skärgårdshavets skolassa on kuusi uutta ensimmäisen vuoden oppilasta, kun viime vuonna niitä oli viisi. Koupon leirikeskuksessa sijaitsevassa Sunnanbergs skolanissa ensimmäisen luokan ​​aloittaa tänä vuonna vain kolme oppilasta, viime vuonna heitä oli kuusi.

Sekä Iniö skolanin ja Utön koulun että Ulkosaariston koulun kannalta on ilahduttavaa, että jokaisessa koulussa on tänä vuonna yksi ekaluokkalainen, kun viime vuonna niitä ei ollut yhtään. Sen sijaan Houtskarin Träsk skolanin ekaluokkalaisten määrä on laskenut – viime vuonna uusia oppilaita oli neljä, mutta tänä vuonna uusia oppilaita on vain yksi.

Nilsbyn koulussa on yhteensä 14 uutta ekaluokkalaista

Kyrkbackenin skolassa Nauvossa ekaluokkaisten määrä väheni viime vuonna eniten, sillä vuonna 2022 ekaluokkalaisia ​​oli 12, vuonna 2023 kahdeksan ja tänä vuonna ensimmäisen luokan aloittaa kuusi oppilasta.

Suomenkielisen Koivuhaan koulun oppilasmäärät ovat melko vakaat, sillä tänä vuonna ekaluokkalaisia ​​on 36 ja viime vuonna heitä oli 34. Nilsbyn koulussa on tänä vuonna vauhtia, yhteensä 14 uutta ekaluokkalaista, kun heitä viime vuonna oli kahdeksan.

Paraisten hallintoassistentti Nora Lyne sanoo, että tilanne elää vielä jossain määrin.

– Tilanne voi toki vielä elää muuttojen takia, joten pienen virhemarginaalin varaan täytyy valitettavasti laskea.

Uusia esikoululaisia ​​syksyllä 2024 on yhteensä 112. Lukuvuosi alkaa Paraisilla maanantaina 12. elokuuta.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*