Yhteistyötä yli laji- ja sukupolvirajojen

Uusia mahdollisuuksia. PIF-centerin tiloissa avattava Fysio-gym on Ville Ranta-aholle ja Katja Kalliolle mieluisa projekti. Kuva: Mikael Heinrichs
Fysiogymin tavoitteena on olla koko perheen – tai vaikkapa suvunkin – kuntosali.
Helmikuun alusta alkaen fysioterapeutit Katja Kallio ja Ville Ranta-aho aloittavat vastaanoton ja hoitavat kuntosalia Norrbynharjun uuden PIF-centerin uumenissa. Fysioterapeutin vastaanotot sijoitetaan betonihallin toimistosiipeen, kuntosali puolestaan tulee hallin Saaristotien puoleiseen päätyyn.
– Tavoitteenamme on aktivoida paraislaisia ja inspiroida asukkaita elämään terveellisemmin, Kallio linjaa.
Kaksikko on innoissaan tarjoutuneesta mahdollisuudesta. Se merkitsee luonnollisesti tiivistä yhteistyötä Pargas IF:n kanssa seurana, mikä on heille luontevaa. Ovathan kumpikin olleet monessa mukana seuran edustajina. Kallio on toiminut voimistelu-, yleisurheilu- ja jalkapallojaostoissa sekä luottamustehtävissä. Hän on tällä hetkellä nappulaliigan valmennuspäällikkö. Ranta-aho on puolestaan tutumpi ilmestys jalkapallokentiltä.
Eräs uuden salin kuningasajatuksista on arjen tekeminen sujuvammaksi etenkin lapsiperheille. Kun lapset ovat esimerkiksi jonkin tietyn lajin harjoituksissa hallissa, vanhemmat voivat samaan aikaan käyttää kuntosalia, osallistua johonkin ohjattuun liikuntaryhmään tai käydä fysioterapeutilla.
Palloilukentän ja kuntosalin välissä on käytännössä vain suojaverkko.
– Tästä tulee kuitenkin Paraisten suurin urheilu- ja liikuntakeskus kun kaikki on valmiina. Mahdollisuuksia on vaikka mihin, ja toivommekin että eri toiminnot voivat tukea toisiaan, Kallio sanoo.
– Olemme kumpikin erikoistuneet kliiniseen ortopediseen lääketieteeseen OMI-metodin mukaisesti. Se tarkoittaa käytännössä erikoistumista tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin, Kallio täsmentää.
– Lisäksi voimme tukea sitä puolta eri ikäryhmille suunnatuilla harjoitusohjelmilla ja -muodoilla, Ranta-aho sanoo.
Kuntosalin varusteet on jo tilattu, ja mikäli aikataulu pitää kuntosali voi avata ovensa jo tammi-helmikuun vaihteessa.
– Tarkoituksena on luoda tästä toiminnallinen kuntosali, jossa kuitenkin on kaikki peruslaitteet. Painotamme erityisesti ylävartalo- ja tasapainoharjoituksia, Ranta-aho sanoo.
Piffenin eri jaostot tulevat myös hyödyntämään Fysiogymin palveluita, sillä kuntosalissa tullaan järjestämään yleisiä fysiikkaharjoituksia eri lajien urheilijoille.
– Muutenkin lajirajat ylittävä yhteistyö on tätä päivää. Pallokerho tuo jo jalkapallon ja käsipallon yhteen, ja fysiikkatreenejä tullaan varmasti järjestämään lajikohtaisesti, Kallio sanoo.
Yrityksille tarjotaan myös erilaisia pakettiratkaisuja joihin voi sisältyä kuntosalin käyttöä, ohjattuja liikuntatunteja sekä erilaisia pallopelejä.
– Lisäksi olen miettinyt mahdollista äiti-vauvaryhmää päiväaikaan. Maaliskuusta alkaen olisi myös tarkoitus aloittaa ohjattu pomppukerho lapsille. Vanhemmat voisivat samaan aikaan käydä rauhassa vaikkapa kuntosalilla tai osallistua ryhmäliikuntaan.
– Liikuntapainotteinen iltapäiväkerho käynnistyyy syksyllä ja kesällä voi tietenkin pitää ohjattuja tunteja myös ulkosalla, Kallio muistuttaa.
– Omat liikuntavuorot ja fysioajat voi jatkossa varata kätevästi netin kautta, toteaa parina päivänä viikossa myös Turun Kupittaan urheiluhallissa vastaanottoa pitävä Ranta-aho.
Fysiogym tulee järjestämään avoimien ovien tilaisuuden 11. helmikuuta, jolloin kaikki kiinnostuneet pääsevät tutustumaan tarjolla oleviin mahdollisuuksiin.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi