Yli sata erilaista työtilaisuutta tarjolla kesäksi

Peter Lindroos (vas.) edustaa Paraisten kaupunkia. Hänen oikealla puolellaan Mikael Granqvist, Jenni Lindroos sekä John Forsman. Kuva: Mikael Heinrichs.
Paraisten kaupunki järjestää nyt kuudetta kertaa oman Sesonkistartti-tapahtuman. Matkailuyrittäjä Mikael Granqvist on ollut tyytyväinen tapahtuman antiin.
Nauvon Hotel Stallbackenin sekä Grännäs Bed & Breakfastin yrittäjä Mikael Granqvist kuuluu Sesonkistartin tyytyväisiin käyttäjiin. Hänen yrityksensä on löytänyt hyviä työntekijöitä Paraisten kaupungin ja Varsinais-Suomen TE-toimiston järjestämän tempauksen avulla.
Tilaisuudessa tarjotaan kahvin lisäksi mahdollisuutta löytää esimerkiksi kesätyöpaikka. Parin tunnin ajan työntekijät ja työnantajat pääsevät tapaamaan toisiaan ja samalla on mahdollista saada apua työhakemusten ja vaikkapa cv:n kirjoittamiseen.
Kaupungin nuorisotyöpajan Jenni Lindroos ja TE-toimiston John Forsman painottavatkin ettei tapahtuma ole pelkästään nuorille suunnattu, vaan myös kokeneemmille työnhakijoille joita kausiluonteinen työ kiinnostaa.
– Monet yritykset hakevat itse asiassa myös vanhempia työntekijöitä, sillä esimerkiksi ravintolat ja majoitusyritykset haluavat usein työntekijöitä joilla on sekä hygienia- että alkopassi joka edellyttää vähintään 18 vuoden ikää. Monissa työtehtävissä kuitenkin kokemus on suureksi eduksi, Granqvist muistuttaa.
– Samalla tämä on loistava muistutus kaikille kesätöitä hakeville siitä, että viimeistäään nyt kannattaa herätä, Jenni Lindroos sanoo.
Viime perjantaihin mennessä 14 työnantajaa oli vahvistanut osallistumisensa ja haettavana on ainakin 70–75 työpaikkaa.
– Mikäli joku yritys haluaa vielä mukaan, kannattaa olla yhteydessä minuun tai vaikkapa ilmoittautua paikan päällä ensi keskiviikkona, Jenni Lindroos sanoo.
Paraisten kaupunki on paikalla työnantajan ominaisuudessa ja tulee julkistamaan vuosina 1999 ja 2000 syntyneiden kesken arvottavat 25 kesätyöpaikkaa tässä tilaisuudessa.
– Toki kaupunki tarjoaa myös muita kesätyöpaikkoja kuin nämä 25, mutta niihin valitaan tekijät esimerkiksi opiskelusuuntauksen tai aiemman kokemuksen perusteella, kaupungin henkilöstöpäällikkö Peter Lindroos toteaa.
Arvottavat työpaikat sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan samaan kunnanosaan, jossa onnekas nuori asuu. Jos arpa osuu nauvolaisen nuoren kohdalle, hän saa siis paikan Nauvosta.
Kaupunki tulee myös tarjoamaan 20 kesätyöseteliä arvoltaan 250 euroa, jonka nuori voi käyttää hakiessaan kesätöitä yrityksestä tai yhdistyksen kautta.
– Kesätyösetelit olivat kokeilussa viime vuonna ja ne osoittautuivat onnistuneeksi. Seteleitä ei voi käyttää kunnallisiin työpaikkoihin, mutta töitä voi hakea myös muilta paikkakunnilta kuin Paraisilta. Tässä on kuitenkin kyse nuorelle annettavasta tuesta, eikä yritystuesta, Peter Lindroos sanoo.
Kesätyösetelin saava nuori pääsee myös osallistumaan infotilaisuuteen, joten hänelle ei suinkaan lykätä pelkkää seteliä käteen.
– Itse koen tämän konseptin todellisena win-win -juttuna kaikille osapuolille. Olen erittäin iloinen siitä, että lähdimme tähän mukaan, Granqvist sanoo.
Hänen yrityksensä hakee tälle kesälle 5–6 työntekijää.
Tilaisuus järjestetään kaupungintallon valtuustosalissa keskiviikkona 25. tammikuuta kello 17–19. Järjestäjät muistuttavat siitä, että tapahtumaan voi tulla milloin tahansa kahden tunnin aikana.
– Illan aikana tuskin kuitenkaan tehdään mitään työsopimuksia, vaan sovitaan esimerkiksi haastatteluista ja verkostoidutaan.
TE-toimiston John Forsman on myös paikalla auttamassa, mikäli joku haluaa lisätietoja heidän tarjoamistaan palveluistaan.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi