Yrittäjäyhdistys tarjoaa pizzaillan

Pizzailta. Ensi torstaina tuoreille ja potentiaalisille yrittäjäjäsenille on tarjolla pizzaa. Björn Nurmio, Jimmy Kronberg ja Paul Vikman toivovat runsaslukuista osallistumista. Kuva: Mikael Heinrichs.
Pizzailta. Ensi torstaina tuoreille ja potentiaalisille yrittäjäjäsenille on tarjolla pizzaa. Björn Nurmio, Jimmy Kronberg ja Paul Vikman toivovat runsaslukuista osallistumista. Kuva: Mikael Heinrichs.
Monet sanovat yhdistystoiminnan olevan iäkkäämpiä varten, mutta Länsi-Turunmaan yrittäjät haluavat osoittaa ettei näin välttämättä ole.
– Voi sitä olla sosiaalinen muillakin tavoin kuin sosiaalisissa medioissa, toteaa yrittäjäyhdistyksen Jimmy Kronberg.
– Yhdistyksessä on jo runsaasti nuoriakin jäseniä ja meitä tulee koko ajan lisää. Yhdistyksessä on ehkä eräänlainen sukupolvenvaihdos meneillään.
Illan toisena isäntänä toimiva Nordea on myös äskettäin palkannut uuden henkilön hoitamaan yhteyksiä pienyrittäjiin, joten hän saa myös mahdollisuuden esittäytyä, kertoo yrittäjäyhdistyksen tuore puheenjohtaja Paul Vikman.
Jäseniä yrittäjäyhdistyksellä on suhteellisen vakaasti ollut noin 250, tosin viime vuosi oli valtakunnan tasolla ensimmäinen jolloin yrittäjäyhdistysten jäsenmäärät kokonaisuutena laskivat.
– Paraisilla on prosentuaalisesti mitattuna suhteellisen vähän jäseniä yhdistyksessä. Siihen on tosin monta eri syytä, joista yksi on se että monet saariston yrittäjät pyörittävät yritystään sivutoimisena, Vikman sanoo.
Saaristossa on myös erillinen yhdistys, Västkustens företagare, jolla on viitisenkymmentä jäsentä.
– Monet sanovat ettei heillä omalta osaltaan ole hyötyä jäsenyydestä, mutta monessa tapauksessa he eivät edes tiedä mitä kaikkia etuja heille on tarjolla, Kronberg uskoo.
Etenkin yrittäjäyhdistysten käytettävissä oleva juridinen apu on suosittu palvelumuoto.
– Yksikin soitettu puhelu sinne tuo yleensä pienelle yritykselle jäsenmaksun hinnan moninkertaisena takaisin, Vikman muistuttaa.
Siitä asiasta yhdistys tuleekin ottamaan kopin. Suunnitteilla on juridiikka-aiheinen teemailta, johon jäsenillä on sekä etuoikeus paikoille että edullisempi osallistumismaksu.
Toinen asia joka tullaan jälleen tuomaan säännölliseksi osaksi toimintaa on yrittäjien aamukahvit yhdessä kaupungin edustajien kanssa. Näitä tilaisuuksia pyritään järjestämään neljästi vuodessa.
– Suunnitelma on pitää kaksi kahvitilaisuutta keväällä ja kaksi syksyllä, Vikman sanoo.
Kaupungin lanseeraamat palvelusetelit, kuten tuoreet kesätyösetelit, ovat myös yrittäjien mieleen.
– Eritapaiset palvelusetelit ovat tervetullut konsepti. Kaupunki tulee myös kokeilemaan yritysneuvontaseteleitä kun he ovat vähentäneet omaa väkeään sillä saralla. Tuntuu hyvältä että kaupunkikin uskaltaa kokeilla uusia asioita, Vikman sanoo.
Yrittäjäyhdistys toimii myös esimerkiksi Paraisten päivien sekä kohta tuloillaan olevien pääsiäismarkkinoiden järjestäjänä.
– Meidän pitäisi ehkä olla vieläkin parempia kertomaan omista tekemisistämme. Monille on itsestäänselvää että tapahtumia järjestetään, kukaan ei oikeastaan mieti miten paljon työtä se vaatii, Björn Nurmio toteaa.
– Ja sitten on aina niitä, joiden mielestä ei kannata olla mukana koska kaikki rahat menevät Kauppiaskadulle. 250 jäsenyrityksestämme ehkä 10–15 toimii Kauppiaskadulla, Vikman muistuttaa.
Ilmoittautumiset pizzailtaa varten tulee tehdä viimeistään 14. maaliskuuta. Sitovat ilmoittautmuiset sähköpostitse lansi_turunmaan@yrittajat.fi.
Lisätietoja antavat puolestaan Jimmy Kronberg (jimmy@kaivonporaus.com) sekä Björn Nurmio (nalle.nurmio@gmail.com).
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi