Ystävärinki sai uuden partnerin

Tervetuloa mukaan! Koordinaattori Marika Kanerva toivoo että mahdollisimman moni on mukana sekä auttamalla ja esittämällä toiveita. Kuva: Mikael Heinrichs.
Tervetuloa mukaan! Koordinaattori Marika Kanerva toivoo että mahdollisimman moni on mukana sekä auttamalla ja esittämällä toiveita. Kuva: Mikael Heinrichs.
Vanhustenhuollon ystävärinkihanke sai syksyllä uuden koordinaattorin ja nyt toiminnan toivotaan käynnistyvän toden teolla.
Ystävärinki syntyi oikeastaan Birgitta Bröcklin tekemästä aloitteesta ja näki päivänvalon vuonna 2012. Toiminnan koordinointi ei ole kuitenkaan aina sujunut toivotulla tavalla koska se ei ole oikeastaan ollut ”kenenkään” tehtävä. Viime syksynä tähän saatiin kuitenkin muutos kun Seniorumin Marika Kanerva otti vastuulleen toiminnan järjestämisen.
– Kyseessä on vapaaehtoinen toiminta, jolla pyritään siihen että vanhuksien ei tarvitse olla yksin. Toiminta voi olla esimerkiksi yhteisiä elokuva- tai teatterikäyntejä, ääneenlukemista, seurapelejä tai apua arjen pienissä toimissa, sanoo Bröckl.
Kansalaisopisto Kombi järjesti syksyllä ruotsinkielisen kurssin ja sen neljä osallistujaa ovat nyt kaikki mukana toiminnassa. Ensi syksyksi suunnitellaan vastaavaa suomenkielistä kurssia. Vapaaehtoisia voisi parhaimmillaan olla parisenkymmentä.
Vapaaehtoiset tekevät sopimuksen, joka varmistaa vaitiolovelvollisuuden ja mahdollistaa vakuutusturvan.
– Lienee paikallaan korostaa että kaupunki ei järjestä toimintaa vaan ainoastaan koordinoi. Varsinainen toiminta riippuu jokaisesta itsestään, sanoo Kanerva.
Nyt hän peräänkuuluttaa vapaaehtoisia ystäviä ja ennen kaikkea henkilöitä, jotka toivovat seuraa tai jonkinlaista apua.
– Olemme äskettäin aloittaneet yhteistyön Turun Avustajakeskuksen kanssa. Parainen on tänä vuonna heidän painopistealueensa ja heillä on täällä noin 70 ilman tehtävää olevaa vapaaehtoista, kertoo Kanerva.
Hän toivoo että jatkossa voitaisiin rakentaa verkkopalvelu, jonka avulla vapaaehtoiset ja apua tarvitsevat löytävät toisensa Paraisilla.
Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille järjestetään tiedotustilaisuus ensi keskiviikkona 30. maaliskuuta kello 11 senioreiden neuvontakeskuksen Seniorumin tiloissa hotellirakennuksessa. Sisäänkäynti Kalkkitien puoleisesta päädystä.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
suomennos Leena Lehtonen