Aika ottaa sukset ja sauvat esille – hiihtolatu aukeaa viikonloppuna Paraisilla

Finby. Keinolumilatu on tarkoitus avata yleisölle lauantaina. Kuva: Malin Johansson.

Lauantaina Paraisten Finbyn keinolumilatu avautuu yleisölle. Rata on 750 metriä pitkä ja sitä ajetaan edestakaisin molempiin suuntiin.

Vajaa viikko sitten hiihtojaoston talkoolaiset viettivät kaksi iltaa poistamalla Finbyn säilölumikasoista lumenvarastointimatot. Yhteensä 15 henkilöä osallistui joka ilta. Säilöttyä lunta ryhdyttiin ajamaan ladulle yhteistyössä Paraisten kaupungin kanssa tiistaina aamulla.

Suunnitelmissa on 750 metriä pitkä latu

Tänä vuonna kasaa ei ole mitattu, mutta hiihtojaosto arvioi, että kasassa on lunta noin 2000–2500 kuutiometriä, hieman vähemmän kuin viime vuonna. Suunnitelmissa on 750 metriä pitkä latu, jota ajetaan molempiin suuntiin.

– Keinolumilatu on tarkoitus avata yleisölle lauantaina, kertoo hiihtojaoston puheenjohtaja Patrick Johansson.

Keinolumiladulla hiihtäminen on ilmaista

Hän korostaa, että Finbyn keinolumiladulla hiihtäminen on ilmaista, mutta halukkaat saavat mielellään maksaa vapaaehtoisen latumaksun hiihtolatujen kunnossapidosta vastaavalle yhdistykselle. Mahdollisuus hiihtää ilmaiseksi säilölumiladulla on harvinaista herkkua.

– Finbyn hiihtolatu on yksi Suomen harvoista säilölumiladuista, jolla voi hiihtää ilmaiseksi, hän sanoo.

Finbyn hiihtostadionin portaiden aidassa on kyltti, jossa on tietoa vapaaehtoisen latumaksun maksamisesta.

Tiistaisin ja torstaisin klo 18–20 hiihtolatu on pääasiassa varattu hiihtojaoston junioreille. Perjantai-illasta lähtien, edellyttäen, että ennuste pitää paikkansa, hiihtojaoston talkootyöntekijät aloittavat lumen tykittämisen ja hiihtoladun pidentämisen.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*