Aikaa fantasialle ja luovuudelle

Kesäleiri Parlandia Paraisilla houkutteli monta nuorta ja innokasta taiteilijaa, jotka yhdessä saivat pohtia, miltä fantasia- ja saaristokaupunki Parlandia näyttää.

Ensimmäisen kesälomaviikon aikana 14 lasta luokilta 1–4 osallistui Parlandia fantasiataideleirille, jonka järjestäjinä ovat Åbolands ungdomsförbund, Åbolands Bildkonstskola KonsTila, Sydkustens Ordkonstskola ja Åbolands Teaterskola. Koska kaupungin nuorisopuoli toimii tänä kesänä pääosin liikkuvalla nuorisotyöllä Walkers-projektin kautta, ja siksi lastenleirejä ei järjestetä, päätyivät kesäleiri Parlandian järjestäjät yhteistyöhön. KonsTilan ohjelmapäällikkönä ja kuvataiteen opettajana toimiva Stella Tiisala on tyytyväinen leiriin ja tilaan.

– Meillä on upea tila täällä Fredrikanaukiolla Gamla Malmenilla. Uskomme lasten luovuuteen ja kykyyn käyttää omaa mielikuvitustaan ​​monin eri tavoin.

Tiisala huolehtii kuvataiteesta ja kaikesta materiaalista leirillä, kun taas Paola Fraboni Sanataiteen koulusta on se, joka ​​innostaa lapsia kirjoittamaan omia tarinoitaan ja pukemaan mielikuvitustaan ​​sanoiksi. Tiisalan ja Frabonin lisäksi Åbolandin teatterikoulusta vetäjänä kesäleirillä ovat mukana Mecki Ruokolahti ja Linda Åkerlund.

Fantasia- ja saaristokaupunki Parlandia

Leirin nimi Parlandia kertoo saariston fantasiakaupungista, jossa kaikki on mahdollista. Fraboni kertoo, että lasten kanssa on vierailtu ja kuvattu eri paikoissa keskustassa, kuten keskuspuistossa, ja sitten lapset ovat saaneet käyttää mielikuvitustaan ​​ja luovuuttaan ja luoda pienoisympäristöjä käyntien pohjalta. Joku on luonut uima-altaan, joku toinen kiipeilytelineitä ja liukumäkiä, ja ideana on, että nämä sijoitetaan paikoilleen oikeaan ympäristöön ja paikasta otetaan uusia kuvia.

Kaksi iloista leiriosallistujaa ovat 7-vuotias Linnéa Nordling Kaarinasta ja 7-vuotias Vilda Fagerlund Paraisilta. He esittelevät ylpeänä pienoisympäristöään joka esittää liukumäkeä, ja molempien mielestä leiri on ollut hauska, koska he ovat viettäneet paljon aikaa ulkona. Esimerkiksi teatteriharjoitukset on pidetty ulkona. Tänä syksynä kakkoisluokalla aloittava Viivi Salovaara askartelee kania ja miettii, että parasta leirissä on ollut keskuspuistossa maalaaminen ja leikkiminen.

Huoneen takaosassa on suuri hirviömaailma, jonka ovat luoneet 9-vuotiaat Cedric Hampf ja Alfred Eriksson.

–Tämä on hirviömaailma ja suurin hirviö on ”Big Foot”. Tykkään askartelusta, Cedric sanoo.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*