Airiston helmi täytti odotukset

Päiväkodin lapsikatras varastaa useassa kohtauksessa huomion, ja aivan ansaitusti. Etualalla Desireé Kavander. Kuva: Lasse Andersson/Henrik Zoom Photography

Punainen lanka, joka vie revyytä eteenpäin vetosi ainakin allekirjoittaneeseen – Teaterboulage tarjoaa onnistuneen kokonaisuuden.

”Airiston Helmen” viime perjantainen ensi-ilta veti PUNTin kulttuurisalin täyteen ja yleisö sai nauraa paljon. Niin kuin kulttuuripäällikkö Fia Isaksson jälkikäteen totesi, nämä näytökset voivat hyvinkin auttaa paraislaisia elämään hieman kauemmin kuin naapurinsa, koska hyvä nauru pidentää ikää.

Naurujänteet nimittäin raikuivat tiheään. Eikä vähiten aivan fantastisen Ed Sheeranin kappaleen ”Shape of you” sävelin esitetyn ”Lucius, vill du va vår vän” aikana, missä Adrian Rantala laskeutui alas orkesterilavalta. Todella upeaan punahopeiseen luomukseen pukeutuneena hän tarjosi numeron, joka syöpyi tiukasti sarveiskalvoon ainakin allekirjoittaneelle.

Päiväkotilapset, jotka ilmestyvät nopeasti ja hauskasti sekä kahvilaan että puistoon, antavat runsaasti elämäniloista energiaa ja monia one-linereita, jotka saavat naurun raikumaan. Daniel Kavanderin hieman kulmikas roolihahmo, joka etsii rakkautta (ja löytää sen) on sympaattinen, kun taas Johan Fröbergin kuivahuumorinen hahmo on hänelle täydellinen vastakohta.

Terapiakarhu (Sebastan Allén) ja Helmi Airisto (Lisa Taulio) yhdessä kätyriensä Toni Lahtisen ja Jan Söderholmin kanssa jäävät myös mieleen.

Tarkastaja (Svante Karlsson) lyö sopivasti yli ja istuu rooliinsa täydellisesti. Eläkkeellä olevilla poliiseilla Pönttöperällä (Riddo Ridberg), Bojanilla (Regina Jahnsson) ja tytär Majanilla (Veronica Siivonen) on tietysti iso rooli kokonaisuudessa – ja varsinkin ”Pöntön” mahtipontinen numero ”En moffa blir till” on tunnelman nostattaja.

Kokonaisuus toimii ja niin kuin yleensä, pienet yksityiskohdat tekevät revyyn. Siinä on paljon pieniä nyansseja, jotka maustavat kokonaisuuden.

Revyy ”Airiston Helmi” nähdään vielä 12 kertaa 13. maaliskuuta asti.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Lue myösTeaterboulagella taas revyyn aika

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*