Akkain ilta on täällä taas

iloisia ihmisiä kävelykadulla
Kivaa Paraisilla -yhdistys järjestää Akkain ilta. Mukana ovat muun muassa Arja Hankalahti, Eva Johansson, Kati Roos, Annette Karlsson, Mi Ruokolahti ja Lasse Andersson. Kuva: Carina Holm

Torstaina 7. lokakuuta Kivaa Paraisilla -yhdistys järjestää Akkain illan, jolloin kaupat ja ravintolat ovat illalla auki ja niissä on tarjouksia.

– Uutta tälle vuodelle on ukkoparkki, missä joissakin paikoissa on erikoistarjouksia mukana oleville miehille, jotta heillä ei olisi tylsää odotellessaan, kun naiset kokeilevat vaatteita, shoppailevat ja mahdollisesti juovat lasillisen viiniä, sanoo Annette Karlsson, yksi yhdistyksen yrittäjistä.

Ensimmäinen Akkain ilta järjestettiin 2012, joten kyseessä on yhdeksäs kerta, kun se viime vuoden välivuoden jälkeen taas järjestetään.

Järjestäjät toivovat hyvää tunnelmaa ja paljon väkeä – ja iloa, koska voidaan tavata taas.

– Haluamme, että ihmiset kiertelevät keskustassa ja tuntevat, että vihdoinkin voi taas tehdä jotakin, sanovat Mi Ruokolahti ja Eva Johansson.

Ihmiset ovat kaivanneet Akkain iltaa

Keskustan yrittäjät ovat myös saaneet palautetta: ihmiset ovat kaivanneet Akkain iltaa, joka on aikaisemmin ollut suosittu ja he ovat kaivanneet tapahtumaa.

– On hauskaa järjestää Akkain iltaa taas, sanovat he kaikki.

Akkain ilta järjestetään pidennetyillä aukioloajoilla kello 17–21. Osassa liikkeitä on tuote-esittelyjä tai jotakin muuta pikku ekstraa.

– Yhdistyksen tavoitteena on puhaltaa elämää keskustaan. Voimme järjestää tapahtuman ja sen jälkeen toivomme paraislaisten myös ottavan siihen osaa ja tulevan paikalle, sanovat yhdistyksen jäsenet, jotka jo suunnittelevat sekä Halloweenia että joulukadun avajaisia.

Keväällä he järjestivät pieniä narsisseja ruukkuihin pitkin kävelykatua ja maalaustapahtuman koristamalla kävelykadun maalatuilla räsymatoilla.

glada människor på en gågata
Yhdistyksen tavoitteena on puhaltaa elämää keskustaan. Kuva Carina Holm

– Se mikä Paraisilla on hyvää, on se, että täällä on aina hyvä tunnelma, kun ihmiset kokoontuvat, kivaa Paraisilla yksinkertaisesti, joten tulkaa paikalle, sanoo yhdistyksen jäsen Lasse Andersson.

Myös yksityishenkilöt voivat olla yhdistyksen jäseniä. Lisätietoa osoitteessa kivaipargas.fi.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*