Kärringkvällen kommer igen

glada människor på en gågata
Dags för Kärringkväll igen, hälsar Lasse Andersson, Mi Ruokolahti, Eva Johansson, Arja Hankalahti, Kati Roos och Annette Karlsson. foto: Carina Holm

På torsdag den 7 oktober ordnar föreningen Kiva i Pargas ”Kärringkväll” med kvällsöppet och erbjudanden i affärer och restauranger i Pargas centrum.

– Nytt för i år är en gubbparkering, ”ukkoparkki”, där vissa ställen har specialerbjudanden för medföljande herrar, så att de inte ska få så tråkigt medan de väntar på damerna som provar kläder, shoppar och eventuellt dricker ett glas vin, säger Annette Karlsson, en av företagarna i föreningen.

Den första Kärringkvällen ordnades 2012 så det är nionde gången som den ordnas, efter en paus i fjol.

Arrangörerna hoppas på fin stämning och mycket folk – och glädje över att alla får träffas igen.
– Vi vill att människor ska flanera i centrum och känna att äntligen kan man göra det igen, säger Mi Ruokolahti och Eva Johansson.

Människor har saknat Kärringkvällen

Företagarna i centrum har också fått feedback: människor har saknat Kärringkvällen, som tidigare år har varit populär, och längtar efter evenemang igen.

– De ska bli roligt att ordna Kärringkväll igen, säger de alla.

Kärringkvällen pågår med förlängda öppettider klockan 17–21. En del affärer har produktförevisningar eller något annat lite extra.

glada människor på en gågata
Arrangörerna hoppas på god stämning och mycket folk. Foto: Carina Holm

Vill blåsa liv i centrum

– Föreningens mål är att blåsa liv i centrum. Vi kan ordna jippon och sen hoppas vi att Pargasborna också ställer upp och kommer, säger föreningens medlemmar som redan har planer både inför Halloween och julgatans öppning.

I våras ordnade de med de små narcisserna i krukorna längs gågatan och målarjippon för att pryda gågatan med målade trasmattor.

– Det som är bra med Pargas är att det alltid blir bra stämning när folk samlas, kiva i Pargas, helt enkelt, så kom med, säger Lasse Andersson från föreningen.

Också privatpersoner kan vara medlemmar i föreningen. Mer info på kivaipargas.fi

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*