Akkainillan aika koittaa jälleen

Perinne. Akkainilta on Paraisilla jo perinne. Kuvassa (vasemmalta) Jeanette Törnqvist, Minna Ruohonen, Eva Johansson ja Minna Lindberg. Kuva: Malin Johansson.

Akkainilta on Paraisilla jo perinne, ja torstaina 6.10. kaupat, kahvilat ja ravintolat ovat taas auki illalla Paraisten keskustassa. Tänä vuonna tulee myös 10 vuotta siitä, kun Akkainilta järjestettiin ensimmäistä kertaa Paraisilla.

Yksityinen ilta kaikille ihanille akoille. Se oli konsepti, jonka Minna Ruohonen löysi kymmenen vuotta sitten, kun hän tapasi elinkeinojohtajan Ruotsin Trosasta, joka kehotti häntä esittelemään konseptin Paraisten keskustassa. Trosassa “Akkarallia” oli järjestetty jo monta vuotta menestyksekkäästi, ja siksi elinkeinojohtaja oli sitä mieltä, että sama konsepti voisi toimia myös Paraisilla.

– Idea tuli Trosasta ja nyt jälkikäteen ajatellen se oli todella onnistunut konsepti, josta on tullut täällä jo hieno perinne, kertoo Paraisten keskustassa Kelovee-myymälää pitävä Ruohonen.

Paraisten Kiva-yhdistys vastaa järjestelyistä ja Akkainiltaa vietetään pidennetyillä aukioloajoilla klo 17.00–21.00. Keskustan kaupat, kahvilat ja ravintolat tarjoavat mukavia yllätyksiä ja tarjouksia, sekä ennen kaikkea hyvää seuraa. Ensimmäinen Akkainilta järjestettiin vuonna 2012 ja siitä lähtien iltaa on vietetty, paitsi vuonna 2020, jolloin korona pisti kapuloita rattaisiin.

– Haluamme tuoda keskustaan elämää ja toivomme, että mahdollisimman moni käy torstai-illan aikana vierailemassa hienoissa kaupoissamme ja ravintoloissamme, Arja Hankalahti järjestäjien puolelta kertoo.

Malin Johansson
käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*