Akkainilta pyrkii elävöittämään keskustaa

Minna Ruohonen toivoo vilkasta Akkainiltaa ensi torstaille. Kuva: Mikael Heinrichs

Kävelykadun liikkeet ovat avoinna iltayhdeksään asti jo seitsemättä vuotta. Tapahtuma järjestetään keväisin ja syksyisin.

Ensimmäinen Akkainilta järjestettiin Kauppiaskadun yrittäjien kesken jo lokakuussa 2012, ja siitä lähtien tapahtuma on ollut joka syksyn ja kevään eräs vilkkaimmista illoista. Osallistuvat liikkeet pitävät oviaan auki aina iltayhdeksään asti.

– Olin aikoinaan mukana käynnistämässä tapahtumaa, mutta sain idean eräältä ruotsalaismieheltä joka sattui asioimaan Keloveessä. Hän toimi elinkeinoasiamiehenä Trosan kaupungissa, jossa järjestettiin ”Kärringrallyt”-niminen tapahtuma joka keräsi paljon väkeä aina Tukholmaa myöden, Minna Ruohonen kertoo.

Tuote-esittelyjä useassa liikkeessä

Edellisvuosien tapaan liikkeissä on runsaasti erikoistarjouksia, mutta luvassa on myös tuote-esittelyjä ja erilaisia vierailuja.

– Monelle tämä ilta voi jo olla eräänlainen joulusesongin avajaistapahtuma, ja onhan tässä kohtapuolin jo joulukadun avajaistenkin vuoro. Toivottavasti ensi torstaina kelit suosivat ja ihmiset lähtevät liikkeelle, Turunmaan yrittäjien kauppiasvaliokunnan puheenjohtajana toimiva Ruohonen sanoo.

Vuodenvaihteessa hän on kuitenkin aikeissa jättää luottamustehtävät muille oltuaan kuuden vuoden ajan yrittäjäyhdistyksen hallituksessa, joista kolmen vuoden ajan puheenjohtajana. Viimeiset kolme vuotta hän on toiminut kauppiasvaliokunnassa.

– On aika antaa innokkaille, uusille yrittäjille tilaa, hän toteaa.

Akkainiltaa vietetään Kauppiaskadun liikkeissä torstaina 11. lokakuuta kello 17–21.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi