Axxellin opiskelijoita Taitaja-kilvan finaaliin

 
Robert Pettersson från Axxell Pargas tog sig vidare till final i Mästare 2015 tävlingen med sitt postlådstak.
Kaksi Paraisten Axxellin opiskelijaa on edennyt kansallisen Taitaja 2015 -kilpailun finaaliin.
Runsaat kaksi viikkoa sitten Axxellin kauneudenhoitoalan opiskelija Tabasom Azizi eteni Taitaja-kilpailun loppukilpailuun ja viime viikolla rakennusalan opiskelija Robert Pettersson nikkaroi itsensä finaaliin.
– Tämä on todellakin sulka Paraisten Axxellin hattuun ja hieno tunnustus antamallemme koulutukselle, toteaa Axxellin rakennusalan opettaja Sven Sjöström.
Myös yksikönpäällikkö Susanne Karlsson on ylpeä nuorten menestyksestä.
– Se että opiskelijamme osoittavat ammattitaitoaan näin, on niin iso juttu että on vaikea pitää kyyneleet loitolla. Kilpailuun osallistuminen vaatii rohkeutta, tehtävät on suoritettava tietyssä ajassa ja tuomarit seuraavat tekemistä koko ajan.
Rakennusalan semifinaali, johon 17-vuotias Pettersson osallistui, järjestettiin Nummelassa viikko sitten. Samanaikaisesti järjestettiin kaksi muuta kilpailua toisilla paikkakunnilla. Noin 50 opiskelijasta loppukilpailuun pääsi kahdeksan. Kaikilla oli sama tehtävä: postilaatikon kannen rakentaminen.
– Saimme piirustukset ja materiaalit ja viisi tuntia aikaa rakentamiseen. Se oli vähän vaikeaa kun en ole ennen sellaista rakentanut, kaikkea muuta kyllä, kertoo Pettersson.
Hän on kotoisin Nauvosta ja opiskelee toista vuotta Axxellissa.
– Olen rakentanut niin kauan kuin muistan, aina siitä lähtien kun vasara on pysynyt kädessä. Parhaillaan rakennan kotona Samlaxissa itselleni verstasta. Meillä on viljelystila ja paljon rakennuksia, jotka vaativat korjaamista joten olen isän kanssa rakentanut yhtä ja toista jo aikaisemminkin.
18-vuotiaan Tabasom Azizin tehtävä oli tehdä kahden tunnin aikana kasvohoito ja pikamanikyyri. Kolme tuomaria seurasi ja arvosteli kilpailijoiden työtapaa, suhtautumista asiakkaaseen ja lakkauksen lopputulosta. Espoossa käytyyn kilpailuun osallistui noin 30 opiskelijaa, joista kahdeksan jatkaa finaaliin.
– En uskonut pääseväni jatkoon. Tulen kuitenkin niin pienestä koulusta ja alalla on niin monta paljon suurempaa oppilaitosta. Mutta minulla on ollut hyviä opettajia täällä Axxellissa ja tein niin kuin oli opetettu, sanoo Azizi.
Turussa asuva mutta alunperin Pohjanmaalta kotoisin oleva Azizi opiskelee viimeistä lukuvuotta.
– Olen aina ollut kiinnostunut meikeistä ja kynsistä, mutta koulutukseemme sisältyy toki paljon muutakin. Minua kiinnostaa myös ihonhoito ja hieronta; on niin hauskaa kun ihmiset tuntevat olonsa hoidon jälkeen paremmaksi ja hienommaksi. Minulla ei ole liian suuria toiveita loppukilpailun suhteen, mutta on valtavan hauskaa saada olla mukana!
Ammattitaidon SM-loppukilpailu on Turussa 5-7.5. Kaikkiaan 400 nuorta kilpailee 45 eri kilpailulajissa.
Marina Saanila, suom. Leena Lehtonen