BestTaste on gluteenittomien leivonnaisten asiantuntija

Bageri
Kotileipomo BestTaste. Nataliia ja Bo Andér. Kuva: Malin Johansson.

BestTaste ei ole ihan mikä tahansa leipomo. Koko valikoima on gluteenitonta ja raaka-aineet valitaan huolellisesti.

Kun avaa oven Andérin perheen kellariin Paraisilla, hämmästyy. Siellä vastassa on nykyaikaisilla keittiövälineillä varustettu upouusi keittiö ja hyllyillä on kaikkea mahdollista, mitä leipuri tarvitsee. Bo Andér perusti BestTasten jo vuonna 2019, mutta vasta vuoden 2021 lopulla kotileipomo aloitettiin varovaisesti. Keittiöstä ja leivonnaisista vastaa hänen vaimonsa Nataliia. Hän on leiponut jo lapsuudesta alkaen ja koska perheen miehellä on keliakia, oli luonnollista tehdä kaikki leivonnaiset gluteenittomina.

– Mieluiten käytän leipoessani Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta, mutta jos joku haluaa, että käytän esimerkiksi maissi- tai riisijauhoja, teen myös niin, selittää Nataliia.

Raaka-aineet valitaan suurella huolellisuudella

Mieluiten Nataliia leipoo kakkuja, mutta hän tekee myös kaikenlaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia, tilauksen mukaan. Raaka-aineet valitaan suurella huolellisuudella ja mieluiten hän valitsee kakkujen koristeluun tuoreita marjoja. Tulevaisuudessa toimintaa on ajateltu laajennettavan myös catering-palveluihin. Nataliia paljastaa myös suosikkikakkunsa, jotka ovat myös perheen suosikkeja.

– Suosikkikakkujani ovat hunajakakku, suklaakakku kirsikoilla ja mantelilla sekä sitruunajuustokakku.

Jos joku haluaa oman kuvan tai logon kakkuunsa, on tämä myös mahdollista, koska keittiössä on tarvittava tekniikka elintarvikepainamiseen. Jos haluaa tehdä tilauksen BestTastelta, johon haluaa erityisiä koristeita, täytyy olla aikaisin liikkeellä, kun taas normaaleissa leivonnaisissa riittää tilauksen teko päivää ennen.

Kotileipomon yhteystiedot löytyvät facebook-sivulta www.facebook.com/BestTasteBakery tai nettisivulta https://besttaste.fi/.

Malin Johansson

Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*