Birger Björkqvist avaa sähkökitaramuseon Paraisille: ”Kitara koskettaa kaikkia”

Birger Björkqvist avaa sähkökitara museon heinäkuussa. Kuva: Malin Johansson

Heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien voi vierailla suomen ainoassa sähkökitaramuseossa, joka löytyy Paraisten Skräbbölestä.

Noin kahden viikon päästä paraislaisen Birger Björkqvistin unelma toteutuu. Hän avaa nimittäin oman sähkökitaramuseon josta löytyy yli 150 sähkökitaraa, bassokitaraa, vahvistinta, mukava levykokoelma, ja paljon muuta kivaa.

– Tämä on Suomen ainoa sähkökitaramuseo, toteaa Björkqvist ja näyttää minulle tien museoon, joka sijaitsee hänen omakotitalonsa vintillä.

Siellä odottaa satumainen tunnelma, joka vie mukanaan rockmusiikin eri vuosikymmenille. Taustalla soi eri lempirocklauluja ja Björkqvist kertoo kiinnostavia tarinoita kitaroistaan ja miten hän on ne löytänyt. Suurimman osan kitaroista hän on ostanut netistä. Hänelle museo on paljon enemmän kuin vain kitarakokoelma.

– Se on sosiaalinen asia, rockmusiikin kautta olen tavannut niin monta samanhenkistä ihmistä. Kitara koskettaa kaikkia.

Björkqvistin kiinnostus rockmusiikkiin alkoi jo aikaisin teini-iässä. Pienen sähkökitaramuseon avaaminen on ollut jo kauan Björkqvistin ajatuksissa, ja kun hän muutti omakotitaloon jossa oli täydellin tilava vintti, hän päätti tehdä unelmastaan totta. Hän aikoo avata museon 1. heinäkuuta ja ajat, ja vierailuajat ovat joustavia. Sisäänpääsy maksa 10 euroa ja aika vierailulle täytyy varata ennakkoon. Museo saa pikkuhiljaa myös Facebook-sivun. Björkqvistin sähköposti on bir.bjo@hotmail.com

Birger Björkqvist
Ikä: 50
Asuu: Paraisilla
Perhe: Jelka, Carla, Gabriel, Ricarda ja Rafael
Kiinostuksen kohteet: rockmusiikki, sähkökitarat
Ajankohtainen koska: Hänellä on Suomen ainoa sähkökitaramuseo Skräbbölessä Puutarhakadulla 20. Museo aukeaa 1.7.2023.

Malin Johansson

Käännös: Linn Turkki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*