Frans Grönlund viihtyy IFK Mariehamnissa

Frans Grönlund on kuulunut IFK Mariehamnin avauksen pelaajiin cupissa. Kuva: John Eriksson

Piffenistä tuttu Frans Grönlund pelaa ensimmäistä kauttaan IFK Mariehamnissa. Alkutaival uudessa seurassa on ollut onnistunut ja hän on jatkuvasti ollut avauskokoonpanossa.

Grönlund liittyi IFK:n riveihin Pargas IF:stä viime vuoden lopulla. PIF nousi Kolmosesta Kakkoseen ja Grönlund onkin mielenkiinnolla seurannut entisen seuransa etenemistä. Hän uskoo Piffenin pärjäävän hyvin tulevalla kaudella.

– Uskon, etää Piffen pärjää aivan hyvin Kakkosessakin, hän toteaa.

IFK Mariehamnin alkukausi on sen sijaan ollut tuskainen. Joukkue voitti Pargas IF:n harjoitusottelussa, mutta cupissa meno on ollut takkuista. Joukkueella on plakkarissa vain yksi piste neljän pelatun ottelun jälkeen A-lohkossa ja on pisteen HIFK:ta perässä. Grönlund ei ole lainkaan tyytyväinen joukkueen suorituksiin.

– Olen tosiaan hieman pettynyt, sillä tuloksemme ovat olleet heikkja, hän sanoo.

Nuori joukkue

IFK Mariehamnilla on tällä kaudella varsin nuori joukkue. Useat viime kausien avainpelaajista, kuten Daniel Sjölund, Robin Sid ja Keaton Isaksson ovat siirtyneet muualle. Korvaajiksi on hakinttu nuoria pelaajia, kuten Grönlundkin. Piffenissä loppukaudella pelannut etelä-afrikkalainen Yanga Baliso on niin ikään liittynyt IFK:n vahvuuteen.

– Olen itse 19-vuotias ja joukkueessa on paljon minun ikäisiäni pelaajia.

Nuoremmista tulokkaista hän mainitseee seuran omista riveistä edustukseen nostetut Joel Karlströmin sekä Scott Beeksin. Uudet tulokkaat Maximo Tolonen (SJK) ja Albion Ademi (FC Inter) ovat niin ikään nuoria, 18- ja 21-vuotiatia pelaajia.

Ei ensimmäistä kertaa liigajoukkueen matkassa

Grönlund on nyt urallaan toista kertaa mukana liigajoukkueen ringissä.

Frans Grönlund

  • Ikä: 19
  • Kasvattajaseura: Åbo United
  • Pelipaikka: Toppari
  • Vahvuudet: Hyvä lukemaan peliä
  • Parannettavaa: Pelaaminen vasemmalla jalalla

– Otteluissa on vähemmän aikaa pallon kanssa, mikä on ihan luonnollista, Grönlund sanoo.

Grönlund harjoitteli FC Interin liigajoukkueen kanssa pari vuotta sitten, mutta pelasi seuran A-poikien joukkueessa. Seurassa oli samaan aikaan muuan Stefan Strömborg, joka on aikaisemmin toiminut IFK:n apulaisvalmentajana ja on tällä hetkellä Pargas IF:n päävalmentaja. Grönlundin mukaan Strömborg olikin avainasemassa hänen siirrossaan.

– Haluan ehdottomasti kiittää Strömborgia mahdollisuudesta siirtyä IFK:hon.

Useita uusia tuttavuuksia

Grönlund ei ole seurannut muiden liigajoukkueiden pelaajaliikennettä sen tarkemmin. Suurin osa seuroista ovat hänelle uusia tuttavuuksia. Hän mainitsee kuitenkin neljä kovaa kilpakumppania tulevalla kaudella.

– KuPS, HJK, Inter ja SJK tulevat varmasti olemaan hankalia vastustajia, Grönlund veikkaa.

Siitä huolimatta hän vakuuttaa, että IFK tulee olemaan hyvä joukkue.

– Parhaimmillamme olemme erittäin hyvä joukkue ja pystymme aivan varmasti laittamaan kaikille kampoihin.

Yhtä vastustajaa Grönlund kuitenkin odottaa tulevalla kaudella muita enemmän.

– Mieluisin vastustaja on FC Inter kotona WHA:lla Maarianhaminassa.

IFK Mariehamn pelaa seuraavan cup-ottelunsa HIFK:ta vastaan Eckeröhallissa 29. helmikuuta. Se on samalla IFK:n viimeinen cup-ottelu, sillä joukkueella ei ole enää mahdollisuuksia selviytyä välieriin.

John Eriksson
pku@aumedia.fi

käännös Mikael Heinrichs

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*