Galleria Picturan seinät on koristeltu koirilla ja hevosilla

taclor, konstnär
Paraislainen Erika Luoto on piirtänyt erilaisia ​​muotokuvia eläimistä neljän vuoden ajan ja esittää nyt maalauksiaan Galleria Picturassa. Kuva. Malin Johansson.

Syyskuun alusta lähtien Paraisten taidekerho Pictura on järjestänyt näyttelyitä Galleria Picturassa osoitteessa Kauppiaskatu 12 Paraisten keskustassa. Kaupunki on vuokrannut tilat ja antanut ne Picturan käyttöön kahdeksi kuukaudeksi ja yhdistys vuokraa tilat itse marraskuun loppuun asti. Nyt viikolla 40 paraislainen Erika Luoto esittelee taideteoksiaan, jotka koostuvat pääosin piirretyistä lemmikeistä. Näyttelyä varten Luoto on saanut lainata suuren osan maalauksista yksityiskodeista, sillä monet teoksista on jo myyty.

– Täällä on esillä kaikkiaan 66 maalausta, olen kiitollinen ja yllättynyt siitä, kuinka monta maalausta sain lainata, Luoto sanoo.

Monet lemmikin omistajat ottavat yhteyttä

Luodon kiinnostus piirtämiseen heräsi neljä vuotta sitten ja sen jälkeen koira- ja hevospiirroksia on tehty paljon. Luoto kertoo, että monet lemmikin omistajat ottavat yhteyttä ja haluavat muotokuvan lemmikistään. Pääasiassa malleina on koiria ja hevosia, mutta myös kissoja ja jopa kaksi kanaa on kehystetty seinälle. Asiakas toimittaa Luodolle valokuvan, jota hän käyttää mallina piirustuksissaan.

– Ensimmäiset piirustukset tein vain lyijykynällä, mutta nyt käytän paljon pastellikyniä eri väreissä.

Pastellikynillä Luoto saa piirustuksiinsa kauniita värisiirtymiä ja syvyyttä. Pastellipiirrosten tekemiseen käytetään erityistä pastellipaperia. Suurin osa piirustuksista on tehty A4:lle, mutta esillä on myös isompia maalauksia.

Näyttely on avoinna klo 21 asti Akkainillan yhteydessä

Näyttely on avoinna arkisin klo 10–17, paitsi tänään torstaina, jolloin Galleria Pictura on avoinna klo 21 asti Akkainillan yhteydessä. Lauantaina näyttely on avoinna klo 10–14. Marraskuun loppuun asti galleriassa on näyttelyitä ja Joulukadun avajaisten yhteydessä 17. marraskuuta Galleria Picturassa järjestetään joulutapahtuma. Marraskuun viimeisellä viikolla yhdistyksellä on yleisöpäiviä, jolloin kaikki halukkaat voivat tehdä joulukortteja ja joulutonttuja yhdessä yhdistyksen taiteilijoiden kanssa.

Erika Luoto
Ikä: 47
Asuu: Paraisten Kirjalassa
Perhe: aviomies ja kaksi poikaa, kaksi koiraa
Ajankohtaista: esittelee maalauksiaan Galleria Picturassa viikolla 40

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*