He solmivat uusia asiakaskontakteja joka viikko

tre personer i en trappa
Anneli Brunila, John Forsman ja Sebastian Mattsson, BNI Archipelago. Kuva: Carina Holm

Ainakin kuusitoista eri yritystä Paraisilta, Kaarinasta ja Turusta on edustettuna verkostolounailla, joita yritysverkosto BNI järjestää joka torstai lounasravintolassa Kaarinassa. Lisäksi joka kerta mukana on vieraita.

Ideana on, että yritykset, jotka ovat mukana, eivät kilpaile keskenään, vaan jokainen edustaa eri toimialaa.

– Meille mukanaolo on niin tärkeää, että me olemme mukana kahdessa eri BNI-verkostossa, sanoo Paraisten Aboprintin ja Sporttinappi.fi:n sekä BNI-tiedottaja ja mentorikoordinaattori Anneli Brunila.

Uusia kontakteja

Hänen osaltaan ovat kontaktit yrityksiin myös johtaneet yhteyteen uusien tavarantoimittajien ja kuljetustyritysten kanssa.

BNI Archipelagon puheenjohtaja ja aurinkoenergiaratkaisujen parissa työskentelevän SW Energian yrityskontakteista vastaava Sebastian Mattsson selvittää ideaa:

– Me mukana olevat panostamme aikaa toisiimme tutustumiseen. Kun minä kuulen jonkun tarvitsevan esimerkiksi painettuja t-paitoja, suosittelen ryhmässämme mukana olevaa Annelia Aboprintissä. Samalla lähetän hänelle viestin, että olen suositellut häntä tietylle yritykselle ja pyydän häntä ottamaan yhteyttä.

Hän sanoo, että asiakkaat voivat olla joskus yllättyneitä, kuinka nopeasti se tapahtuu.

Kaupunkien mukanaolo on epätavallista

Myös Paraisten kaupungin yrityskehittäjä John Forsman on ollut mukana BNI Archipelagossa vuodesta 2020.

– Kaupunkien mukanaolo on epätavallista, mutta meille tämä on uusi näkökulma markkinointiin ja verkoston kautta kaupunki saa näkyvyyttä joka viikkoisissa lounastapaamisissa.

Onlinekokouksissa on Paraisten kaupunki, kiitos verkoston, saanut näkyvyyttä sellaisilla paikkakunnilla kuin Oulu, Kuopio, Joensuu ja Tukholma. Sekä hän että Mattsson ovat samaa mieltä siitä, että kaupungille on etua olla mukana – sillä muut voivat suositella Paraisten kaupunkia yhteistyökumppanina, tai tehdä ehdotuksen esimerkiksi kaupungin tonttitarjontaan.

Sama kaavaa joka puolella maailmaa

BNI Archipelagolla oli ennen koronaa noin kolmekymmentä jäsentä. Nyt mukaan toivotaan lisää kiinnostuneita. Tapaamiset ovat kestoltaan 90 minuuttia ja noudattavat samaa kaavaa joka puolella maailmaa.

Kutsutut vieraat saavat pitää niin sanotun hissipuheen, lyhyen ja asiapitoisen, kun taas jäsenten puheenvuoro saa olla pituudeltaan 45 sekuntia.
BNI Archipelagossa on tällä hetkellä viisi jäsentä Paraisilta ja viisi Kaarinasta, loput tulevat Turusta ja lähiseudulta.

– Pienyrittäjälle verkostosta tulee eräänlaisia työkavereita. Saat yhteisön ja sosiaaliset kontaktit, joita sinulle ei ole, kun työskentelet yksin tai muutaman työkaverin kanssa, sanoo Mattsson.

Business Network International

Kansainvälinen verkosto, joka on yli 70 maassa ja sillä on yli 300 000 jäsentä.
Kutsuu itseään yrityssuositteluiden välittäjäorganisaatioksi.
Jäsenet suosittelevat toisten yritysten palveluja omalle henkilökohtaiselle verkostolleen ja asiakaskontakteilleen.
Toimii ajatuksella ”giver’s gain”, toisin sanoen se, joka antaa suosituksia saa niitä myös itse. Palveluja ja vastapalveluja, toisin sanoen.
Turun alueella on viisi BNI-ryhmää, joissa edustettuna on 140 yritystä.
Salossa on yksi onlineryhmä.
Ajatuksena on, että verkoston jäsenten välimatka on korkeintaan 100 kilometriä, koska ne kokoontuvat viikoittain lounas- tai aamiaistapaamisiin.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

2 Kommentia

  1. “Palveluja ja vastapalveluja, toisin sanoen.” BNI Archipelago on siis HyväVeli-verkosto? Vai tekeekö kansainväliseen verkostoon kuuluminen siitä muka jotain muuta?

  2. “Palveluja ja vastapalveluja, toisin sanoen.” Niinpä, ihan selvä HyväVeli-verkosto, toisin sanoen!

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*