Hoitajat palkkakuopasta

Hyvinvointialueiden perustaminen sinänsä ei helpota sitä hoitajapulaa, johon huono johtaminen ja työolot ja varsinkin alhaiset palkat ovat johtaneet.

Suomessa hyvin koulutettu ja vastuuntuntoinen terveydenhuollon hoitohenkilökunta on venynyt uskomattomiin suorituksiin pandemian aikana. Heille on toivotettu jaksamista ja voimia, mutta niillä toivotuksilla ei kukaan elä.

Hoitajat tekevät sekä henkisesti että fyysisesti raskasta työtä ja heidän vastuullaan on ihmishenkiä. Tämä ei näy heidän palkoissaan, jotka ovat häpeällisen alhaiset.

Hoitajapulaan on tarjottu maahanmuuttoa, mutta viisaampaa olisi osoittaa ammattilaisten hoitotyön arvostusta maksamalla työstä kunnollista palkkaa. Näin alalle koulutetut, mutta muihin töihin lähteneet kokeneet hoitajat voisivat harkita paluuta.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen naispiiri edellyttää, että hyvinvointialueiden palkkaharmonisoinnissa huolehditaan hoitohenkilökunnalle tuntuva palkankorotus, joka heijastaa työn merkitystä meidän kaikkien hyvinvoinnille.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen naispiiri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*