Hyvä yhteisöllisyys ja korkea tempo – joukkueen menestyksen avaimet

Vajaan kuukauden kuluttua Piffenin 14-vuotiaat C-käsipallotytöt osallistuvat Göteborgissa Norden Cupiin ainoana 08-tyttöjoukkueena Suomesta.

Paraisten IF:n 14-vuotiaat käsipallotytöt valittiin vuoden Piffen-joukkueeksi. Huhtikuussa he voittivat C08-ikäluokan käsipallon FM-sarjan. Parhaimmillaan he ovat sarjataulukon ensimmäisiä. Onnistumisia on monia ja tytöillä on motivaatio korkealla, sillä he ovat nyt ensimmäinen PIF-joukkue, joka on saanut kutsun Göteborgin Norden Cupiin, Pohjoismaiden parhaiden seurajoukkueiden pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin.

– Tämä on iso tapahtuma ja asia, joka meidän suomalaisseurana pitäisi nähdä kunniana, sanoo joukkueen valmentaja Jessica Ranta-aho.

Pian joukkue suuntaa ulkomaille

Ranta-aho on toiminut joukkueen valmentajana siitä lähtien, kun tytöt aloittivat käsipallon palloseurassa. Monet nyt joukkueessa pelaavista liittyivät seuraan koulun käsipallon takia ja he ovat pelanneet yhdessä pitkään. Yhteensä joukkueessa on 12 pelaajaa, ja he ovat panostaneet paljon otteluiden pelaamiseen sekä haastajasarjassa että kilpailusarjassa. Lisäksi he ovat pelanneet useita kertoja myös Ruotsissa, ja pääsiäisenä joukkue lähtee ensimmäistä kertaa Tanskaan. Pian joukkue suuntaa taas ulkomaille, kun he lähtevät Norden Cupiin Göteborgiin.

– Lennämme Göteborgiin. On hauskaa, kun koko joukkue tulee mukaan, ja olemme yhdessä keränneet kaikki rahat tätä matkaa varten.

Tänä vuonna painopiste on puolustuksessa

Cupiin voivat osallistua vain kutsutut joukkueet, ja ottelut alkavat 27.12. Cupissa pelataan yhdestä kahteen ottelua päivässä 30.12 asti, jolloin on finaalien aika. Piffen on ainoa suomalainen 08-tyttöjen joukkue, joka osallistuu Cupiin.

Joukkueella on kolme yhteistä treeniä viikossa PIF Centerissä ja PIUG:ssa, ja silloin harjoitellaan paljon tekniikkaa, koordinaatiota, kehonhallintaa ja fysiikkaa. Joukkueen vahvuutena Ranta-aho korostaa vauhtia. Tänä vuonna painopiste on puolustuksessa, sillä taktiikkaa on muutettu tälle vuodelle. Tytöt ovat pelanneet myös Piffenin 08-poikien joukkueessa, sillä heillä on ollut kova tarve pelaajille.

Joukkueessa on uskomattoman hyvä yhteenkuuluvuus ja Ranta-aho kertoo, että joukkue tekee paljon yhdessä myös treenien lisäksi.

– Kickoffina mennään yleensä saaristoon Fårön saarelle, ja nyt ennen Vanhan Malmin joulumarkkinoita Paraisilla askarrellaan yhdessä. On myös hauskaa, että tyttöjen perheet osallistuvat aktiivisesti toimintaan ja auttavat eri tavoin.

Parhaimmillaan he valmistautuvat Göteborgin Cupiin ja se on erityisen jännittävää, koska siellä pelataan normaalia kokoa suuremmalla pallolla, ja siellä käytetään myös käsipallovahaa, joita Suomessa käytetään ensimmäisen kerran B-juniorina, eli näiden tyttöjen osalta vasta seuraavalla kaudella.

Malin Johansson

Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*