Iloisia osallistujia kesäisellä rippileirillä – “kannattaa lähteä rippileirille”

Rippileiri. Takana vasemmalta: Nea Andersson, Olli-Pekka Simonen, Leonora Hakalax. Edessä vasemmalta: Nisse Kiviluoma, Amanda Rousuvaara, Beata Isotalo. Kuva: Linn Turkki

Leiriläisillä ja isosilla on ollut kovin hauskaa leirillä, ja he ovat oppineet paljon uutta.

Koupon leirialueella oli viime viikon aikana käynnissä rippileiri, jossa oli 27 osallistujaa ja 7 isosta. Kyseessä on kesän ensimmäinen suomenkielinen leiri ja leiriläisten mielestä leiri on ollut kovin hauska.
Amanda Rousuvaara, Beata Isotalo ja Nisse Kiviluoma kertovat, että aamuisin on ollut oppitunteja ja illalla isosten järjestämiä ohjelmia ja vapaa-aikaa. Oppituntien aikana on puhuttu luomisesta ja käskyistä. Vapaa-aika on vietetty uimassa ja saunassa.

Hauskinta leirillä Rousuvaaran, Isotalon ja Kiviluoman mukaan on ollut iltaohjelmat. Heillä on ollut isosten järjestämä kilpailu joka ilta. Päivän kilpailussa ryhmien piti pitää vesiämpäriä ilmassa jalkojen varassa maatessaan ruohikolla, ja jos he saivat ämpärin käännettyä ympäri yhden kierroksen, saisivat kastaa isosensa ämpärissä olevalla kylmällä vedellä. Ryhmä, joka oli vuorossa PK:n vierailun aikana, saivat hyvällä yhteistyöllä ämpärin käännettyä ja saivat sitten kastaa kaksi isosta.

Isoset kastuivat. Ryhmän onnistuttua ämpärin kääntämisessä, he saivat kastaa omat isoset. Kuva: Linn Turkki

Isoset Leonora Hakalax ja Nea Andersson ovat myös pitäneet leiristä. Hakalax on ollut ennenkin isosena ja Andersson on ensimmäistä kertaa. Molemmat haluavat jatkaa isosina muillakin leireillä. He kertovat, että he halusivat isoseksi koska halusivat olla nuorten kanssa tekemisissä ja leirillä on kiva, tiivis porukka.

– Ja kaikki kaverit ovat mukana leirillä, sanoo Andersson.

Rousuvaara, Isotalo ja Kiviluomalle oli myös tärkeää, että ystävät ovat mukana leirillä. Se on yksi syistä, miksi he tulivat leirille ja he halusivat myös saada rippileirikokemuksen. Kaikki kolme haluavat jatkaa syksyllä isoskoulutuksella.

– Jos vähän mietityttää, jos haluaa lähteä rippileirille, kannattaa lähteä, sanoo Isotalo.

Nuorisotyönohjaaja Olli-Pekka Simonen, joka vastaa rippikoulutyöstä, kertoo että rippikoulu on nuorille itsensä kasvamisen paikka ja että heille opetetaan, että kelpaa juuri sellaisena, kun on. Hän kertoo myös, että monet nuorista jatkaa syksyllä isoskoulutuksella, niin että saa leirielämyksen eri näkökulmasta.

 

Linn Turkki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*