Jälleen kerran – kuka leipoo Paraisten maukkaimmat piparkakut?

Bild på slylt som ser ut som en pepparkaka.
Paraisten paras? Tänä vuonna piparkakkujen tulee olla tasaisesti paistettuja.

Viime vuoden piparkakkukilpailu Paraisilla oli menestys ja siksi tänäkin vuonna julistetaan ”Vuoden paras piparkakku” -kilpailu.

Tänä vuonna piparkakkukilpailun järjestävät Paraisten Vanhan Malmin asukasyhdistys, Paraisten kotiseutuyhdistys, Pargas Marthaförening, Paraisten kaupunki sekä uutena Paraisten Marttayhdistys, joka kuuluu järjestäjiin nyt ensimmäistä kertaa. Viime vuoden kilpailu oli oikea menestys 23 ehdotuksella, ja silloin Marina Bergman leipoi Paraisten maukkaimmat piparkakut. Konsepti noudattaa viimevuotista ja ilmoittautumisaika on 1.–27.11.

– Reseptin täytyy olla mukana, mutta emme julkaise sitä, jos leipuri haluaa pitää sen salassa, sanoo Eivor Nyqvist yhdistyksestä Pargas Marthaförening.

Perinteisessä Paraisten piparkakussa oli yhdeksän sakaraa, mutta kilpailussa muoto on vapaa, vaikkakin tietyn maksimikoon sisällä. Kilpailu on avoin kaikille. Kriteereitä on hieman päivitetty viime vuodesta ja ne löytyvät kokonaisuudessaan Paraisten kaupungin verkkosivuilta.

– Uutta tälle vuodelle on muun muassa se, että painotamme, että kilpailuun osallistuvat piparkakut tulee paistaa tasaisesti, kertoo Lena Långbacka Paraisten kotiseutuyhdistyksestä.

10 kakkua lautaselle

Bord med tallrikar med pepparkakor som ska provsmakas.
Viime vuoden piparkakkukilpailijat odottavat tuomareita.

Piparkakkuleipureiden tulee kerätä pahvilautaselle yhteensä 10 piparkakkua, ja kirjoittaa nimensä lautasen alapuolelle, ja tuoda lautanen kaupungintalolle kirjaston sisäänkäynnin kautta maanantaina 4.12. klo 16.30–18.00. Tuomaristo, johon tänä vuonna kuuluvat Magnus Sundman (puheenjohtaja), Daniel Lindström, Linda Baarman, Sara Grönqvist ja Nelly Laine, maistaa piparkakkuja 5. joulukuuta. Maku on ratkaiseva tekijä kilpailussa. Voittaja julkistetaan Vanhan Malmin joulumarkkinoilla lauantaina 9.12. – piparkakun päivänä! Voittaja saa nimensä kiertopalkintoon, sekä yllätyspalkinnon.

Piparkakkusukat

Järjestäjät toivovat Paraisten asukkailta suurta sitoutumista ja rohkaisevat heitä nostamaan esille Paraisten piparkakkua eri yhteyksissä. Paraisten kotiseutuyhdistyksen Tarja Suomi paljastaa, että Taito Åbolandilla on jo jotain hauskaa meneillään.

– Neulomme sukat, joissa motiivina on Paraisten piparkakku.

Järjestäjät haluavat korostaa piparkakkua Paraisten symbolina ja sanovat, että ideoita siitä, miten piparkakkukilpailua voisi kehittää tulevaisuudessa, on jo paljon.

Piparkakun kriteerit:

  • piparkakun koko saa olla korkeintaan 7cm x 7cm
  • ei koristeita piparkakuissa
  • resepti toimitetaan piparkakkujen mukana (reseptejä ei julkaista ilman lupaa)
  • piparkakkujen tulee olla tasaisesti paistettuja
  • maku ratkaisee!Kilpailuun liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen pepparkakku(a)gmail.com

Malin Johansson
040-5359629 / malin.johansson@aumedia.fi
Suomenkielinen käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*