Jannicke Ingelin: “Nyt saan tehdä työtä taiteen parissa laajemmalla alueella”

Jannicke Ingelin haluaa intohimoisesti saada taiteen kaikkien ulottuville ja haluaa kehittää rakenteita, jotka myös elävät projektin loputtua.

25. maaliskuuta tänä vuonna Paraisten kaupunki palkkasi hankejohtaja Jannicke Ingelinin. Hän on toukokuusta lähtien työskennellyt kokopäiväisesti lasten ja nuorten tasa-arvoisemman ja saavutettavissa olevan taidekoulutuksen edistämiseksi valtakunnallisen SKAPA-hankkeen puitteissa. Viime vuoden joulukuussa Paraisten kaupunki sai tukea 270 000 euroa Svenska kulturfondenilta, joka on SKAPA-hankkeen takana. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia myötävaikuttamalla siihen, että taidekasvatukseen osallistuu enemmän ihmisiä – sekä taiteen perusopetuksessa että harrastustasolla. Projekti kestää kaksi vuotta ja se toteutetaan sekä ruotsiksi että suomeksi.

“Saan tehdä työtä taiteen parissa laajemmalla alueella”

Ingelin on koulutukseltaan huilu- ja musiikinopettaja, freelance-muusikko ja on viime vuodet työskennellyt varhaiskasvatuksen parissa sekä puhallinmusiikin projektipäällikkönä Finlands svenska sång- och musikförbundissa. Hän odottaa nyt innolla voivansa hoitaa uusia tehtäviä kokopäiväisesti.

– Nyt saan tehdä työtä taiteen parissa laajemmalla alueella ja saan mahdollisuuden kehittyä ja myös vaikuttaa, hän sanoo.

Ingelin kertoo, että hankesuunnitelma on selkeä ja hän tekee tiivistä yhteistyötä sekä kaupungin kulttuurikoulujen, kulttuuripäällikön ja koulutuspuolen kanssa. Painopisteenä ovat kaikenikäiset lapset ja kulttuurikoulujen tukeminen sekä taiteen perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen pitkäjänteisen yhteistyön edistäminen.

– Parhaimmillaan pyrin luomaan hankintamallin, jossa Paraisten kaupunki ostaa taidekouluilta palveluita päiväkotien ja alaluokkien kulttuuripaketteina.

Suunnitelmissa on koulutaiteilijoiden palkkaaminen

Toinen tärkeä työtehtävä, jota Ingelin korostaa, on pedagogien/opettajien osaamista lisäävä toiminta ja hän kartoittaa parhaillaan tarpeita. Suunnitelmissa on koulutaiteilijoiden palkkaaminen, ja ennen kaikkea Ingelin haluaa, että taide olisi helpommin reuna-alueen koulujen saavutettavissa.

– Pyrimme viemään taiteen kouluihin, hän sanoo.

Hän toivoo myös, että nyt laadittavat rakenteet elävät edelleen kun hanke päättyy kesäkuussa 2026.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Jannicke Ingelin
Ikä: 37
Asuu: Turussa, varttunut Tammisaaressa
Koulutus: musiikinopettaja, pääaine poikkihuilu
Perhe: aviomies ja kaksi lasta
Kiinnostuksen kohteet: pitää musiikista ja käsitöistä
Nykyinen: hiljattain palkattu hankejohtajaksi SKAPA II:een, Paraisten kaupungin SKAPA-hankkeeseen, joka on osa Svenska kulturfondenin lasten ja nuorten taidekasvatuspanostusta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*