Jatkoaikaa kouluselvitykselle

Ei se nyt varsinaisesti yllätyksenäkään tullut. Siis tieto siitä, että työryhmä, joka asetettiin helmikuussa kartoittamaan opetus- ja varhaiskasvatuskiinteistöjä Paraisilla, ei ehtinyt toukokuuhun mennessä saattamaan työtään loppuun.

Matkan varrella ilmeni koko ajan uusia ongelmapesäkkeitä, eikä konkreettista ehdotusta ehditty saamaan kasaan alkuperäisen aikataulun puitteissa. Työryhmän ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikael Holmberg (r.) uskoo ryhmän voivan esitellä työnsä tuloksia ja ehdotusta kaupunginhallitukselle syyskuussa.

Valtuuston budjettiseminaari kesäkuun alussa tulee näin ollen muodostumaan aiempaa mielenkiintoisemmaksi tapahtumaksi.

Tiistaina valtuustossa päätettiin kuitenkin laittaa jo tehdyt korjauspäätökset jäihin toistaiseksi. Sunnanbergin koulun suunnittelutyö jatkuu – jos jatkuu – myöhemmin ja Paraisten lukion peruskorjaus jää niin ikään tekemättä ainakin toistaiseksi.

Työryhmän lähtökohtana on uuden koulukampuksen rakentaminen lukioiden käyttöön.

Tässä vaiheessa työryhmällä on kaksi lähtökohtaa mahdolliselle uudisrakennukselle: joko se sijoitetaan Koulukadun alueelle, jossa nykyinen koulukeskus ja PUNT sijaitsevat – tai vaihtoehtoisesti

Axxellin ja Paraisten lukion väistötilana toimivan Vapparintien kiinteistön yhteyteen.

Molempiin vaihtoehtoihin sisältyy Sarlinska skolanin korjaus ja Paraistenseudun koulun – ainakin osittainen – purkaminen.

Sunnanbergin koulun kohdalla tämä tarkoittaisi toiminnan jatkumista Koupon leirikeskuksen tiloissa ainakin toistaiseksi. Tähän järjestelyyn ollaan – ainakin toistaiseksi – oltu suhteellisen tyytyväisiä.

Peikkorinteen päiväkodin osalta korjaus lienee utopiaa.

Valtuuston budjettiseminaari kesäkuun alussa tulee näin ollen muodostumaan aiempaa mielenkiintoisemmaksi tapahtumaksi. Siinä nimittäin kaikella todennäköisyydellä otetaan kantaa myös käytettävissä oleviin kehyksiin koulupalapelin suhteen.

Rahaa tosin tarvitaan muuallekin kuin keskustaan, sillä Nauvon Karusellen-päiväkoti on mittavien korjaustöiden tarpeessa eikä Korppoon koulunkaan tilanne ole täysin ongelmaton tällä hetkellä.

Toisaalta tiistain valtuuston kokouksessa tiedotettiin myös kylätalo-hankkeen etenemisestä sen suuntaisesti, että kaupunki olisi siinä vain yhtenä vuokralaisena muiden joukossa. Se toki helpottaa edessä olevaa taakkaa melkoisesti.

Toki kaupungilla on paljon muitakin ajankohtaisia hankkeita meneillään: Vapparintien liikekortteli, kylätalo, Kirkkosalmenrannan alueet, vierassatama… Nämä eivät tosin kaikki välttämättä niele kaupungin varoja kovinkaan paljoa. Koulukiinteistöt tosin lankeavat kaupungin maksettaviksi. Monet muut investoinnit saanevat odottaa omaa vuoroaan. Ellei myös niihin löydetä ulkopuolista rahoittajaa, siis.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*