Jordkällaren on Oppaan paras ystävä 2022 – “Tämä oli sekä hauskaa että yllättävää”

Jorkällaren, ost
Oppaan paras ystävä 2022. Tittelin sai Jordkällaren ja yrittäjä Daniel Lindström. Kuva: Malin Johansson.

Kaikki alkoi pienellä kaupalla ja neljällä juustolla. Nykyään valikoima on paljon suurempi, ja mukana on on monta erilaista herkkutuotetta. Jordkällaren on asettanut Paraisen kulinaariselle kartalle.

Tiistaina kansainvälisenä opaspäivänä Paraislainen yhdistys Saaristo-oppaat nimeää Oppaan parhaan ystävän vuodelle 2022. Tittelin sai Jordkällaren ja yrittäjä Daniel Lindström, joka tuo maahan ja myy herkkujuustoja. Yhdessä vaimo Mikaela Stenströmin kanssa he huolehtivat pienestä viihtyisästä myymälästä Paraisten Kankurinkadulla.

 “Jordkällaren on avoin uusille ideoille ja ajatuksille”

Diplomi jaetaan Saaristo-oppaiden keskitalven juhlassa 28. helmikuuta.

– Jordkällaren on aina avoin uusille ideoille ja ajatuksille ja on myös itse aktiivinen ja avoin, sanoo Paola Fraboni joka on Saaristo-oppaiden puheenjohtaja.

Fraboni korostaa myös Jordkällarenin vieraanvaraisuutta.

– Jordkällaren vastaanottaa aina linja-automatkailijoita riippumatta siitä, onko pyhäpäivä vai ei. Meille oppaille he ovat aina myötämielisiä ja he ovat asettaneet Paraisen kulinaariselle kartalle.

Paraisten asukkaat kokeilevat mielellään uusia juustoja

Lindström on tietysti tyytyväinen palkintoon.

– Tämä oli sekä hauskaa että yllättävää, hän sanoo.

Hän sanoo, että Paraisten asukkaat kokeilevat mielellään uusia juustoja, mutta heillä on myös joitain varmoja juustoja, jotka aina myyvät, kuten sveitsiläiset juustot. Monet asiakkaat haluavat tietoa juustoista ja jäävät mielellään juttelemaan hetken Lindströmin kanssa, joka huolehtii myynnistä.

Myytävänä noin 130 erilaista juustoa

– Tällä hetkellä meillä on Saksasta tuotu sinihomejuusto, josta on tullut monien asiakkaiden uusi suosikki.

Kaikkiaan Jordkällarenissa on myytävänä noin 130 erilaista juustoa. Myymälä on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 14–18 ja lauantaisin 11–14, mutta sopimuksesta myös muina aikoina.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*