Joulu saapui Paraisten keskustaan

Länsi-Turunmaan Yrittäjien puheenjohtaja Julie Wallin piti Joulukaupungin avajaispuheen Kauppiaskadulla suuren yleisön edessä. Kuva: Malin Johansson.

Joulukaupungin avajaiset houkutteli paljon kävijöitä

Joulukaupungin avajaiset perjantaina houkutteli paljon kävijöitä Paraisten keskustaan. Aikaisempina vuosina tapahtumaa on kutsuttu Joulukadun avajaisiksi, mutta tänä vuonna koko keskusta haluttiin nostaa esiin, ja yhteistyökumppaneita on paljon. Pääjärjestäjänä on Paraisten Kiva-yhdistys, mutta myös Vanhan Malmin asukasyhdistys, Länsi-Turunmaan Yrittäjät, Paraisten kaupunki, Pargas IF ja seurakunta osallistuivat ja vaikuttivat tapahtuman onnistumiseen.

Joulukaupungin avajaiset alkoivat jo klo 17.30, kun kirkon vieressä sijaitsevaan kuuseen sytytettiin jouluvalot. Vierailijat saivat nauttia kauniista sävelistä kun kuoro Laulavaiset esiintyivät. Sen jälkeen kulkue eteni hitaasti eteenpäin tonttujen johdolla joulukoristellulle Runeberginsillalle, jossa kuoro lauloi jälleen kerran. On Vanhan Malmin asukasyhdistyksen ansiota, että Paraisilla on oikea joulusilta, jossa on kauniit kuusenoksien ja valojen peittämät kaaret.

Julie Wallin piti Joulukaupungin avajaispuheen

Länsi-Turunmaan Yrittäjien puheenjohtaja Julie Wallin piti Joulukaupungin avajaispuheen Kauppiaskadulla suuren yleisön edessä, joka odotti innolla jouluvalojen syttymistä.

– Olen erittäin iloinen, että täällä on tänään niin paljon ihmisiä, Wallin sanoi, ja alkoi laskea sekunteja illan kohokohtaan, jolloin Kauppiaskadun jouluvalot syttyvät.

Monet halusivat tavata joulupukin

Muutaman sekunnin kuluttua tunnelmalliset jouluvalot valaisivat katua, ja tämän vuoden uutuus on, että lyhtypylväät on koristeltu polkanraidallisilla valosarjoilla, jotka piristävät ja luovat joulutunnelmaa. Monet halusivat myös tavata joulupukin hänen työpajassaan ja lähettää kirjeensä ja toivelistansa. VPK osallistui tapahtumaan paloautollaan ja johti paraatia Lumikuningattaren johdolla Kauppiaskadun läpi. Kenenkään ei tarvinnut lähteä kotiin nälkäisenä, sillä tarjolla oli kaikkea puurosta makkaroihin ja vohveleihin, ja halukkaat pääsivät myös vierailemaan perjantai-iltana avoinna olevissa kahviloissa ja ravintoloissa, sekä keskustan kaupoissa. Joulu on saapunut kaupunkiin – samoin kuin ensimmäiset lumihiutaleet.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*