Käännyitpä miten tahansa, niin pyllistelet aina johonkin suuntaan

Yhteensä kahdeksan kertaa vuodessa sinulla on mahdollisuus saada ilmainen numero Paraisten Kuulutuksista postilaatikkoosi, jos asut Paraisilla. Paraisilla jakelun hoitaa Lounais-Suomen Tietojakelu, ja saaristossa posti jakaa PK:n osoitteellisena sanomalehtenä.

Jäikö sinulta sanomalehti saamatta viimeisen suurjakelun yhteydessä? Silloin saatat olla yksi niistä noin 100 taloudesta, joita emme ole onnistuneet tavoittamaan. Miksi? No, Suomen digi- ja väestötietovirasto (DVV) ei luovuta tietoja yli 85-vuotiaista, ja siksi posti ei myy heidän osoitteitaan. Yli 85-vuotiaiden henkilöiden nimi- ja osoitetiedot saadaan ainoastaan, jos kyseessä on erityisesti ikäihmisille suunnattu palvelu, esimerkiksi ateria-, terveydenhuolto- tai asumispalvelujen suoramarkkinointi. Ilman yläikärajaa nimi- ja osoitetiedot ovat saatavilla myös, jos on kyse tiedon hankkimisesta tiedotustarkoituksessa, esimerkiksi kiinteistön omistajalle annettavasta tiedosta. Sama pätee, jos on kysymys nimenomaan vanhuksille suunnatusta mielipidemittauksesta, esimerkiksi mielipidemittauksesta kunnallisista palveluista, terveydenhuolto- tai asumispalveluista tai vastaavasta. Saaristossa yli 85-vuotiaita on kirjoilla kuitenkin vain 76. Paraisilla yli 85-vuotiaat saavat lehden – mutta ei, jos postilaatikossa tai ovessa on mainoskielto!

PK:n suurlevikki on noin 8 400 kappaletta. Jos silloin lasketaan, että 76:n yli 85-vuotiaan lisäksi on muutama muu, jotka eivät ole saanet lehteä inhimillisen tekijän takia, niin ilman sanomalehteä jäävien kotitalouksien lukumäärä on noin 100. Inhimillinen tekijä voi olla mikä tahansa epäluotettavista jakelijoista painotalon virheisiin – niiltä ei voida koskaan välttyä. Toisin sanoen voidaan sanoa, että jakelu tavoittaa lähes 99 prosenttia Paraisten kaupungin kotitalouksista.

Kuinka voimme sitten varmistaa, että kaikki saavat sanomalehtensä? Pitäisikö PK:ta jakaa korijakeluna Paraisten ja Nauvon kaupoissa? Yksi mahdollisuus on lähettää lehtinippuja suoraan painosta eri paikkoihin saaristossa, kuten ÅU tekee suurjakelun yhteydessä. Silloin sanomalehtiä löytyy muun muassa Iniö Lanthandelissa, Ravintola Hjalmarsissa ja Utö Handelissa. Viimeisimmissä jakeluissa on tuotu nippuja sanomalehtiä Lielahden Kauppa ja Kapakkaan ja tietysti ilmaisen lehden voi tulla noutamaan toimituksesta osoitteesta Rantatie 24. Sosiaalisen median kautta tavoittaa myös osan lukijoista – mutta ei kaikkia.
Paras neuvo jos jäät ilman sanomalehteä, on ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Yritämme korjata ongelman ja varmistaa, että saat sanomalehden mahdollisimman nopeasti. Suurin toiveemme on, että kaikki paraislaiset löytävät PK:n postilaatikostaan torstaisin – viikon parhaana päivänä!

Tässä PK:n numerossa teemana on ”Joulu ja talvi saaristossa”. Kerromme muun muassa tulevista joulumarkkinoista ja joulu-spektaakkeleista, olemme maistaneet paikallisia saaristolaisleipiä ja olemme tehneet Paraisten asukkaiden keskuudessa kyselyn selvittääksemme heidän parhaat joululahjavinkkinsä. Voit lukea kaiken tämän ja paljon muuta tämän päivän PK:sta. Toivottavasti nämä artikkelit saavat sinut oikeaan joulutunnelmaan!

Joulua odotellessa,

Malin Johansson
PK:n toimittaja
Suomenkielinen käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*