Kaikkien aikojen jalkapallokausi

Kotimainen jalkapallokausi on jo täydessä vauhdissa, vaikka elämme vasta tammikuun loppua. Ja mikä hienointa, osa käynnissä olevan Suomen cupin peleistä on pelattu ulkona.

Vaikka Suomen cupin nykyisestä formaatista voidaan olla montaa mieltä, on kuitenkin hienoa, että jo tässä vaiheessa tätä Suomen kaikkien aikojen jalkapallokautta pelataan panoksellisia otteluita. Toki kaikilla seuroilla joukkueen kasaaminen on vielä käynnissä ja kokoonpanot elävät suurin piirtein päivästä toiseen.

Minä seuraan ottelun kuitenkin paikan päällä – ja tietysti Piffenin kaulahuivi kaulassa, vaikka entinen FC Jazzin mediapäällikkö, joukkueenjohtaja, international manager jne. olenkin.

Suomen cupissahan pelataan alkuvaiheessa kolme eri kilpailua lohkomuodossa eli liigajoukkueiden cup, Ykkösen cup ja Kakkosen cup. Maaliskuussa alkaviin perinteisellä cup-tyylillä pelattaviin otteluihin selviää liigan alkulohkoista kahdeksan joukkuetta, Ykkösen lohkoista neljä joukkuetta, Kakkosen lohkoista kolme joukkuetta ja kuudentenatoista joukkueena Regions cupin voittaja.

Puolivälierät ja välierät pelataan maalis-huhtikuussa ja finaali käydään tänä vuonna jo toukokuun 16. päivä. Pelipaikka on vielä avoin, koska se ratkeaa vasta finaalijoukkueiden selvittyä. Viime vuonnahan se pelattiin Maarianhaminassa, missä Ilves voitti IFK Mariehamnin luvuin 2–0.

Tänä vuonna myös Pargas IF on cupissa mukana ja se pelaa lohkossa, missä sen vastustajina ovat FC Jazz ja KaaPo. Tämän lohkon avausottelussa FC Jazz kaatoi KaaPon selvästi 3–0 ja Piffenin osalta pelit cupissa alkavat lauantaina Porissa, missä se kohtaa Karhuhallissa FC Jazzin kello 18.30. Ottelusta saattaa olla luvassa striimi sanomalehti Satakunnan Kansan nettisivujen kautta. Jos peli kiinnostaa, niin se kannattaa varmistaa FC Jazzin nettisivujen kautta. Vielä tätä kirjoitettaessa asiaan ei ollut tullut vahvistusta. Minä seuraan ottelun kuitenkin paikan päällä – ja tietysti Piffenin kaulahuivi kaulassa, vaikka entinen FC Jazzin mediapäällikkö, joukkueenjohtaja, international manager jne. olenkin.

Heja Piffen!

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*