Kaivattu tiedottaja

Linda Baarman
Linda Baarman on toiminut kolme viikkoa Paraisten kaupungin tiedottajana. Kuva: Malin Johansson

Paraisten kaupungin päätös pidentää kaupungin tiedottajan hakuaikaa oli paraislaiselle Linda Baarmanille kuin lottovoitto. Baarman ei ollut niiden neljän alun perin virkaa hakeneiden joukossa, vaan haki virkaa vasta toisella kerralla, kun kaupunki loppujen lopuksi sai virkaan 15 hakijaa. Miksi et hakenut virkaan heti alussa?

– Se on itse asiassa hieman hauskaa. Huomasin kyllä ensimmäisellä kerralla viran olevan haussa, mutta silloin minulla ei ollut ajatustakaan, että se olisi minulle sopiva. En lukenut myöskään koko ilmoitusta, vaan ainoastaan otsikon. Toisella kierroksella joku kysyi minulta LinkedInissä, onko minun verkostossani, joku, joka voisi olla kiinnostunut siitä. Silloin luin ilmoituksen kokonaan ja kiinnostuin.

Baarman on työskennellyt kaupungin tiedottajana maaliskuun alusta

Baarman on nyt työskennellyt kaupungin tiedottajana maaliskuun alusta ja viihtyy uudessa työssään. Tiedottajaa valittaessa painotettiin muun muassa kykyä hoitaa tiedotukseen ja markkinointiin liittyviä tehtäviä, siis asioita, joista Baarmanilla oli kokemusta. Pohjalla hänellä on restonomin koulutus, mutta vuodesta 2010 alkaen hän on työskennellyt tavalla tai toisella markkinointiin liittyvien tehtävien parissa, muun muassa Sports Gymin vastaanotossa Paraisilla, missä hän hoiti kaikkea laskutuksesta markkinointiin.

– Sports Gymissä pääsin kiinni markkinointiasioiden pariin ja se alkoi kiinnostamaan minua. Koronan tultua minut irtisanottiin ja jouduin hakemaan uusia haasteita ja sain työn Kaarinasta Tuorlan Majatalon markkinointipäällikkönä.

Markkinointi on Baarmanille sydämen asia

Siitä asti markkinointi on ollut Baarmanille sydämen asia ja työ kaupungin tiedottajana tulee sisältämään myös paljon työtehtäviä markkinoinnin parissa. Kun kaupunki haki tiedottajaa, oli myös tärkeää, että valitulla henkilöllä tulee olla hyvä paikallistuntemus ja kaksikielisyys painoi paljon. Tiedottajan tehtäviin kuuluu toimiminen johtoryhmän sihteerinä, kaupungin nettisivuista ja intranetistä vastaaminen, markkinointitehtävät muun muassa messuilla ja ilmoittelussa ja sosiaalisissa medioissa. Lisäksi tiedottaja toimii kaupungin tiedotuslehti NYTTin päätoimittajana ja hän vastaa kaupungin mediayhteyksistä ja PR-toiminnasta. Tiedottaja toimii tiiviissä yhteistyössä kaupungin tiedotussihteerin kanssa saaristossa.

– Viihdyn todella hyvin, tämä on ehkä hieman erilaista, mitä olin ajatellut, mikä johtuu Ukrainan tilanteesta. Ukrainan kriisi oli alkanut juuri ennen kuin aloitin tiedottajana ja samalla viikolla kriisi alkoi näkymään myös täällä ja sain paljon kyselyjä.

Baarman huomauttaa, että käynnissä oleva kriisi on tietyiltä osilta tehnyt työstä haastavaa, mutta hän haluaa nostaa esille sen hienon avun, jonka hän on saanut johtoryhmältä ja kaupungintalon henkilökunnalta, joka on tukenut, ollut positiivista ja toivottanut hänet tervetulleeksi.

– Talossa on todella hyvä henki, mikä on saanut minut tuntemaan, että minä pärjään tässä työssä.

Paraisten kaupungin uutena tiedottajana toimiminen ei tule olemaan tylsää

Paraisten kaupunki on ollut kauan ilman tiedotusvastaavaa, mikä on näkynyt myös eri tasoilla. Tiedotustehtävät on hajautettu useammalle henkilölle ja Baarman kertoo, että alku on ollut pitkälti palasten kokoamista eri puolilta kokonaiskuvan luomiseksi.

– Kaikki, joiden kanssa olen keskustellut, sanovat ”voi kuinka me olemme odottaneet sinua, olemme tarvinneet sinua jo kauan”, nauraa Baarman.

Paraisten kaupungin uutena tiedottajana toimiminen ei tule olemaan tylsää. Nyt valmistellaan täyttä häkää tulevia mökki- ja merimessuja, joissa kaupunki on mukana.

Verkkosivuilla on uusi Ukraina-infosivu, koska sille on selvää tarvetta. Työpöydällä on myös dokumentti, joka käsittelee strategioita ja organisaatiomuutoksia. Kriisivalmius on nyt nostettu korkealle ja sen parissa on tehty paljon töitä. Baarman on osallistunut kriisivalmiuskoulutukseen ja kriisiviestintäsuunnitelma päivitetään lähiaikoina.

– Olen melko energinen, pidän järjestelmällisyydestä, mutta en onnistu siinä aina, koska minulla on koko ajan paljon meneillään. Mutta olen erittäin optimistinen ja positiivinen, päättää Baarman.

Malin Johansson

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*