Kävele naiselle ammatti -tapahtuma sunnuntaina

kvinnor med reflexvästar går utomhus
Kävele naiselle ammatti. Näin Nauvossa kaksi vuotta sitten.  Pandemiasta ja rajoituksista johtuen tapahtumaa suunnitellaan tänä vuonna hybridinä. Arkiv/Fred Sundén

– Unelmana olisi tänä vuonna yli 3 000 euroa, sanoo aloitteentekijä ja yksi sunnuntaina 16. tammikuuta järjestettävän hyvätekeväisyystapahtuma ”Kävele naiselle ammatti” järjestäjä Ann-Helen Saarinen.

Kahtena ensimmäisenä vuotena, kun tapahtuma järjestettiin, käveli Nauvossa noin sata ihmistä.

Viime vuonna se järjestettiin etänä Nauvosta ja osallistujat kävelivät Turussa, Paraisilla, Houtskarissa ja Norrskatassa.

Hybridimalli tänä vuonna

Pandemiasta ja rajoituksista johtuen tapahtumaa suunnitellaan tänä vuonna hybridinä.

– Nauvon Framnäsistä alkaa erilaisia erinomaisia pitkiä reittejä. Jos tilanne ja rajoitukset sallivat, lähdemme sieltä yhdessä sunnuntaina kello 11–12. Jos tämä ei ole mahdollista, silloin reitit voi kävellä oman aikataulun mukaan. Samalla on mahdollista ottaa osaa kävelemällä missä tahansa, sanoo Saarinen.

Aluehallintoviraston nykyiset rajoitukset ovat voimassa 15. tammikuuta asti.

Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua osoitteessa naistenpankki.fi. Hakusanalla ”Nagu” tai ”Nauvo” pääsee tapahtumasivulle ja siellä voi maksaa hyväntekeväisyyssumman netin kautta.

Lapset ja lapsenlapset mukaan kävelemään

– Normaalisti osallistumismaksun on 30 euroa, koska Naisten pankki laskee sen olevan yhden naisen kouluttamisen summa, mutta meidän tapahtumassamme saa maksaa itse valitsemansa summan. Meistä on mukavaa, jos useat ottavat osaa lapsineen ja lapsenlapsineen, sanoo Saarinen.

Yhteensä ”Anna naiselle ammatti” hyväntekeväisyyskävelyt keräsivät viime vuonna koko maassa 35 000 euroa.
– Me täällä Nauvossa voimme turunmaalaisten ystäviemme kanssa olla ylpeitä viime vuonna heiltä keräämästämme 2 887 eurosta. Ja tänä vuonna tavoite on siis yli 3 000 euroa.

Päivitetyt tapahtumatiedot löytyvät tapahtuman Facebook-sivulta. Ryhmän nimi on ”Gå ett yrke till en kvinna – Åboland / Kävele naiselle ammatti – Turunmaa”.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*